E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da yapılacak değişiklikler belli oldu---

Borsa İstanbul'da yapılacak değişiklikler belli oldu

Borsa İstanbul'da yapılacak değişiklikler belli oldu
25 Aralık 2023 - 07:01 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da BIST endekslerinde 2024 yılının ilk çeyreği için geçerli olan değişiklikler belli oldu.

Borsa İstanbul, BIST Pay Endekslerinde 2024 yılı ilk çeyrek dönem için yapılacak değişiklikleri belirledi.

Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü tarafından BIST 100, BIST 50, BIST 30, BIST Likit Banka, BIST Banka Dışı Likit 10, BIST Sürdürülebilirlik ve BIST Sürdürülebilirlik 25 endekslerinde 2024 yılı ilk üç aylık dönemi (01/01/2024-31/03/2024) için yapılacak değişiklikler açıklandı.

Buna göre, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren BIST 100 endeksine ASCE GYO, Biotrend, Boğaziçi Beton, Enerya Enerji, İzdemir Enerji, Kaleseramik, SDT Uzay ve Savunma ve Tatlıpınar Enerji alınacak. Endeksten çıkarılacak paylar Akfen GYO, Gen İlaç, Global Yatırım Holding, İmaş Makina, Kızılbük GYO, Pasifik GYO, Sinpaş GYO ve Vestel Beyaz olarak belirlendi.

Say Yenilenebilir Enerji, Fenerbahçe Futbol ve Türkiye Sigorta ise BIST 100 endeksi için yedek paylar olarak açıklandı.

BIST 50 ve BIST 30

Borsa İstanbul, BIST 50'ye alınacak payları Alfa Solar Enerji, Borusan Boru, Kaleseramik ve Ülker Bisküvi olarak belirlerken, çıkacak paylar Aksa Enerji, Anadolu Efes, TSKB ve Vakıfbank olacak.

Zorlu Enerji, Şok Marketler ve Vakıfbank BIST 50 için yedek paylar olarak belirlendi.

BIST 30'a alınacak ve çıkarılacak pay olmazken, yedek paylar olarak Borusan Boru, Doğuş Otomotiv ve Doğan Holding açıklandı.

Diğer Endeksler

BIST likit banka endeksi ve BIST banka dışı likit 10 endeksinde değişiklik olmazken, BIST banka dışı likit 10 endeksi içinedek paylar Emlak Konut GYO, Kardemir (D) ve Sabancı Holding olarak belirlendi.

BIST sürdürülebilirlik endeksine KİMPUR ve SASA alınırken, İş Finansal Kiralama.

BIST sürdürülebilirlik 25 endeksinde değişiklik yapılmazken, yedek paylar Halkbank, Tekfen Holding ve Aksa Akrilik olarak açıklandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)