E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇetin Ali Dönmez Borsa İstanbul'dan ayrılıyor---

Çetin Ali Dönmez Borsa İstanbul'dan ayrılıyor

Çetin Ali Dönmez Borsa İstanbul'dan ayrılıyor
07 Nisan 2016 - 19:39 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da göreve gelen yeni yönetim, Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez'i görevden almak istediği söyleniyor

BORSAGUNDEM.COM - ÖZEL HABER

Borsa İstanbul'da yeni yönetim bilindiği gibi geçen hafta görev başı yapmıştı. Yönetimin değişmesiyle birlikte ilk icraatlardan biri Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez'i görevden almak istediği belirtiliyor. 2013 yılından bu yana Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcılığı yapan Çetin Ali Dönmez'in böylelikle Borsa İstanbul'daki görevinin yakında son bulması bekleniyor. 

Dr. Çetin Ali Dönmez kimdir?
Dr. Çetin Ali DÖNMEZ 1967 yılında İstanbul’da doğdu. Pertevniyal Lisesi mezunudur. 1989 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans öğrenimini tamamlayan DÖNMEZ 1992 yılında aynı üniversitenin İşletme bölümünden yüksek lisans derecesini aldı. Çetin Ali DÖNMEZ kariyerine 1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Hisse Senetleri Piyasası Müdürlüğünde eksper yardımcısı olarak başladı. 1995 yılına kadar İMKB’de çalışan DÖNMEZ, aynı yıl Takasbank’ta Krediler Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı olarak çalıştı. Bu görevinin ardından İMKB’de Vadeli İşlemler Piyasası Müdürlüğü ve Risk Yönetim Müdürlüğünde Müdür unvanıyla çalıştı. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden işletme dalında doktora derecesi aldı. DÖNMEZ, 2008 yılının Nisan ayında Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nda genel müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak göreve başlamış, 2012 yılı sonuna kadar bu görevini sürdürmüştür. 2013 yılında Genel Müdür Yardımcısı olarak yeniden Borsa İstanbul'da çalışmaya başlayan Dönmez evli ve iki kız çocuk babasıdır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet07 Nisan 2016 21:00

    Pay vadelide 20 hisse işlem görüyor ama sadece 5 hisseye kotasyon giriliyor. 20 hisseye kotasyon girilmesini istiyoruz. Arz ederiz.

  • Mustafa Dönmez07 Nisan 2016 20:53

    Yeni başkandan ricamız tüm yatırımcıları ilgilendiren bir konuyu ele almasını istiyorum.Eski sistemde her hisse için maximum alım satım adetleri uygulanıyordu 10 bin lot ,25 bin lot , 50 bin lot şeklinde blok alış satış emirleri giriyorduk.Yeni sistemde her şey serbest paranız varsa 1 milyon lot tek kalemde alıp satabiliyorsunuz.Buda maalesef küçük yatırımcıyı eziyor ve maalesef yok etti.Düşünün önünüzde 1 milyon lot alış yazmış kodamandan sonra siz alışa geçeceksiniz.Akaşama kadar alın alabilirseniz.Umarım bu yazım yeni başkana ulaşır saygılarımla.

  • cemas07 Nisan 2016 20:10

    sayın başkan , cemas - usas a da bir el at