E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yüzde 1.63 düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul yüzde 1.63 düşüşle kapandı

Borsa İstanbul yüzde 1.63 düşüşle kapandı
05 Kasım 2014 - 17:46 borsagundem.com

ABD ve Avrupa borsaları yükseldi, Borsa İstanbul negatif ayrıştı

Borsa İstanbul 100 endeksi günü 1.312 puanlık sert düşüşle ve yüzde 1,63 aşağıda 78.956 puandan kapattı. Toplam işlem hacmi 3,9 milyar TL olarak gerçekleşirken endeks en düşük seviyeden kapanmış oldu. En yüksek seviyesi ise 80.987 seviyesi ile oldu. Doların ABD özel sektör istihdam verileri ile değer kazanmaya devam etmesi, para birimlerinde kayıplara neden olurken Borsa İstanbul ve Rusya borsalarındaki sert düşüşler dikkat çekici boyutlara ulaştı. Avrupa ve ABD borsalarında ise yükselişler gün boyunca sürdü. Dolar endeksi 87,41 seviyesine yükseldi, dolar/TL 2,24'ün üstüne çıktı.
Rusya Merkez Bankası'nın döviz kuru politikasında yaptığı değişikliğin ardından Rus rublesinin yüzde 3'e yakın değer kaybettiğini, bunun da gelişen ülke para birimleri üzerindeki baskıyı artırdığını ifade ediyor. Gelişmekte olan ülke para birimlerinde görülen değer kaybı Rus Rublesi ve Ukrayna hryvniasında yüzde 4'ü aştı.

Bankacılık endeksi yüzde 1,55, sınai endeks yüzde 2,13 değer kaybetti. 88 hissenin değeri yükselirken 282 hissenin fiyatı düştü.  En çok işlem gören hisseler Garanti Bankası, Halkbank, THY, Vakıfbank ve İş C olarak sıralandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Soylu05 Kasım 2014 22:02

    Yarın hiç belli olmaz milleti ters köşe getirebilirler.Yurtdışı uçuyor.Sabah bizde artı açılabiliriz diye düşünüyorum.ABD de cumhuriyetciler çoğunluğu kazanmış , obama yı ikinci plana düşürmüşler , dow çok yüksek kapattı.Yani yarın ben şahsen tepki alımları bekliyorum. (al-sat tavsiyesi değildir)

  • mali05 Kasım 2014 20:29

    Millet gider Mersine, biz gideriz tersine. Bist düşmeye özenme düşenin dostu olmaz.