E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul Arınç'ın hedefinde ilerliyor---

Borsa İstanbul Arınç'ın hedefinde ilerliyor

Borsa İstanbul Arınç'ın hedefinde ilerliyor
10 Haziran 2014 - 06:48 borsagundem.com

Dün 81 bini aşarak Gezi gerginliğinin öncesindeki seviyesini gören BIST endeksi, Arınç’ın ‘borsa 90 binleri bulacak’ tahminini hatırlattı

Son dönemde hem yurtiçinde verilerin iyi gelmesi hem de yurtdışındaki olumlu hava BIST’i yılın zirvesine yükseltti. Milliyet'in haberine göre, endeks dün gün içinde 81 binli seviyeleri aştı. Böylece, son bir yılın en yüksek seviyesine çıkan endeks, Gezi olaylarının başladığı tarihteki seviyelere de ulaşmış oldu.

Endeks dün günü yüzde 0.44 yükselişle 80.753 puandan tamamladı ve yılbaşından bu yana yüzde 19 prim yaptı. Endeks, 3 Mart’ta 61.189 puanla dip yapmıştı.
Endeksin 81 binleri görmesi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 18 Nisan’daki ‘borsa endeksi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra 90 binleri bulur’ açıklamasını hatırlattı. Arınç, bu açıklamayı yaptığında endeks 74 binleri zorluyordu.

‘Bu seviyeler görülebilir’

Analistler, Arınç’ın belirttiği 90 binli seviyelerin tekrar görülebileceğini ancak, bu hedefe ulaşmak için siyasi tansiyonun yükselmemesi ve yurtdışından da olumlu haber akışının sürmesi gerektiğine dikkat çektiler.  
Endeks, geçen yıl Türkiye’nin notunun ‘yatırım yapılabilir’ seviyeye yükseltilmesiyle hızla yükselmiş ve 22 Mayıs 2013’te 93.178 puanla tarihi zirveyi görmüştü. Aynı tarihte FED’in tahvil alımlarının azaltılacağı açıklaması tüm gelişmekte olan ülke piyasalarını etkilenmiş, BIST’te değer kaybetmişti.
Daha sonra Gezi olayları, ardından 17 Aralık  operasyonuyla siyasi tansiyonun yükselmesi endeksin kayıplarını artırmış ve endeks 2013 yılını 67.801 puandan tamamlamıştı.
Analistlere göre, rüzgar şu anda BIST’ten yana da olsa siyasi gelişmeler ve özellikle FED’den gelecek açıklamalar piyasanın yönünü belirlemeye devam edecek. Bu nedenle, temkinli hareket etmekte fayda var.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yerinde saymak10 Haziran 2014 10:07

    Ülkenin ekonomik başarısını borsa endeksine bağlıyorsa bu iktidar Mayıs 2013 tarihinde 90.000'lerdeymiş. Bir senedir ülke yerinde sayaıyor diye kabullenmiş olmuyor mu?

  • yılmaz10 Haziran 2014 08:57

    aracı kurumlar artık yorum yapmasınlar artık siyasiler söylesinler endeksin nereye kadar yükselip düşeceğini..

  • metin metin10 Haziran 2014 07:16

    EĞER BORSA 90 BİNLİ SEVİYELERE TEKRAR GELİRSE ARINÇ FORMASYONU ADI KONUR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!