E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 2.150 puanı aştı---

Borsa İstanbul 2.150 puanı aştı

Borsa İstanbul 2.150 puanı aştı
14 Aralık 2021 - 18:10 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günü yüzde 2,68 yükselişle 2.157,74 puandan tamamlayarak rekor tazeledi

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,68 kazançla 2.157,74 puandan tamamlayarak hem rekor seviyeye ulaştı hem de tüm zamanların en yüksek kapanışını yaptı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 56,23 puan artarken, toplam işlem hacmi 54,7 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 4,13 ve holding endeksi yüzde 2,40 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran bankacılık, en çok gerileyen ise yüzde 1,02 ile spor oldu.

BIST 100 endeksi, bankacılık hisselerinin öncülüğünde günü yüzde 2,68 kazançla 2.157,74 puandan tamamlayarak hem rekor seviyeye ulaştı hem de tüm zamanların en yüksek kapanışını yaptı.

Analistler, enflasyonist baskılar ve Omicron varyantına ilişkin endişelerin gündemde kalmaya devam ettiğini belirterek, merkez bankaları kararları öncesi küresel pay piyasalarının yön arayışında olduğunu, yurt içi piyasaların ise pozitif ayrıştığını söyledi.

Yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini bildiren analistler, Fed'in faiz oranlarında değişikliğe gitmesinin beklenmezken, varlık alım hızını bir miktar daha azaltmasının öngörüldüğünü ve karar sonrası Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının da Fed'in para politikası üzerinde ipuçları barındırmasının beklendiğini aktardı.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.200 puanın direnç, 2.030 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu kaydetti.


BUGÜN İZLENECEK VERİLER

Analistler, enflasyonist baskılar ve Omikron varyantına ilişkin endişelerin gündemde kalmaya devam ettiğini belirterek, merkez bankaları kararları öncesinde azalan risk iştahının küresel pay piyasalarında düşüşlere neden olduğunu, yurt içi piyasaların ise pozitif ayrıştığını söyledi.

Bugün yurt içinde konut satış istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de ÜFE, Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi ve İngiltere'de işsizlik oranı verilerinin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.200 puanın direnç, 2.030 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu bildirdi.
Küresel piyasalarda karışık bir seyir izleniyor. Bu sabah ABD vadeliler hafif artıda bulunurken, Çin’de Omikron varyantına rastlanmasıyla Asya piyasaları negatif seyrediyor. Hong Kong Hang Seng endeksi %1,25’e yakın değer kaybediyor. Dolar endeksi 96,400’e kadar yükseldikten sonra hafif geri çekilmiş bulunuyor. ABD 10 yıllık tahvil getirileri düne 1,50’ye yakın seviyelerden başladıktan sonra yaşanan değer kaybının ardından bu sabah 1,42’de yatay. Ham petrol fiyatları OPEC aylık raporunun ardından yeniden toparlanarak 74 dolar üzerinde. Yarın Fed ile başlayacak önemli MB toplantılarının öncesinde bugün ABD Kasım ayı ÜFE oranları takip edilecek. Yurt içinde Kasım ayı konut satış istatistikleri takip edilecek .

Dolar ve euroda yükseliş yüzde 4'e dayandı

Yabancıya konut satışında rekor

BİST 100 BANKACILIK HİSSELERİ ÖNCÜLÜĞÜNDE TÜM ZAMANLARIN EK YÜKSEK SEVİYESİNİ GÖRDÜ

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, bankacılık hisseleri öncülüğünde 2.152,67 puana kadar yükselerek, tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 1,70 ve 35,80 puan değer kazanarak 2.137,31 seviyesine çıktı. Toplam işlem hacmi 26,7 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 3,80, holding endeksi yüzde 1,27 yükseldi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran bankacılık, en çok gerileyen ise yüzde 1,39 ile spor oldu.

Analistler, enflasyonist baskılar ve Omikron varyantına ilişkin endişelerin gündemde kalmaya devam ettiğini belirterek, merkez bankaları kararları öncesinde küresel pay piyasalarının yön arayışında olduğunu, yurt içi piyasaların ise pozitif ayrıştığını söyledi.

Öğleden sonra ABD'de açıklanacak ÜFE verisinin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.200 puanın direnç, 2.030 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu bildirdi.

Küresel piyasalar negatif seyrediyor

 

Asya borsalarında Çin'deki ilk Omikron vaka etkisi

 

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününü ekside kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)14 Aralık 2021 21:58

    Gerçekten üzülmeyen vatan hainidir. bakıyorum değerleri verilere farklı yerlerden izliyorum sonuçlar... Ya ülke neden el değiştirir gibi oluyor ? elin hansı 1 aylık maaşı ile, benim atanamayan 35 yaşlarına gelen öğretmenlerimizin 1 yılda kazandığını çatır çatır turist diye vip olarak ülkemizde harcıyor. Ben şahsen bu durumu kabullenmekte zorlanıyorum. inanılmaz biçimde rahatsızlık duymaya başladım. İçim elvermemeye başladı. Kazanıyormuyuz? halkulade. Ama böyle olmamalı. Bizlerin avrupa abd borsalarıan girip Türker oalrak kazanmamız ve onların oranlarına göre büyük kazançlar elde etmemiz lazım. böyle bir ekonomi olmaz. bu ne saçma ekonomi ? 15 kat düşüş para ile ekonomımı olur ? 19 yıllık uzmanlık bumu? başkanlık bu mu ? parti fark etmez. Ben etrafımda 25 yıl unı okuyan otelde uşak olan bir toplum kabul etmıyorum. ne destek, nede oy bu mantıga vermem. kım gelırse gelsın ekonomı modelını anlatsın. oyumu ona gore vercem...

  • eyyy14 Aralık 2021 19:41

    yatırımcıyı aldattılar. yok yüzde 5 devre kesmeler yok günlük yüzde 20 den yüzde 10 a tavan taban yapmalarla speklerin elini güçlendirip yatırımcı silkelendi ve hisseler patronların eline geçti.

  • Bırakın bu işleri14 Aralık 2021 21:04

    Yabancı girişi sınırlı miktarda var ama bu giriş bütün borsadaki bist 30 hisselerini ralliye götürmez demek ki birileri bu hisseleri alıyor kim onlar ? Tabiki tahtaların sahipleri neden alıyorlar enflasyon ve dolar karşısında şirketlerinin ederini yerine getirmeye çalışıyorlar bu sebepden dolayı bazıları gidiyor ama artı yabancı girişi olanlarda uzaya gitti dahada gidecektir,son derece normal bir durum bu korkar dışarıda kalırsan el sallarsın neden 8-10 liradan thy almadın aselsan almadın 7 -9 bandından ereğli almadın petkim şişe almadın? O zaman gitmiyor diye bağıranlar şimdi alanadık diye bağırıyorlar kısura bakmada boş yapmışsın.

  • BORSACI14 Aralık 2021 19:15

     ALLAH KİMSEYE AKIL NOKSANLIGI VERMESİN PARAMIZ PUL OLDU .

  • Bağımsız Düşünce14 Aralık 2021 19:14

    Merkez Bankası çatır çatır para basıp %15 ucuz faizden birileri fonladığı sürece ne Dolar ne Borsa düşmez ! Son bir ayda 440 Milyar TL ! Merkez parayı basar kamu bankaları üzerinden Varlık fonuna aktarır onlarda istediği gibi at koşturur ! İnsanlar dolar alıyor , Konut alıyor , araç alıyor , kripto alıyor ortalık TL kaynaması gerekirken üstüne Merkez bara basıyor ! Vay be böyle bir sistem çadır devletinde bile yok !

  • Borsacı Osman14 Aralık 2021 18:42

    Dostlar beklediğim bölge henüz gelmedi mesafe var ancak bir şeyler uymamaya başladı sanki atlı kovalarcasına gidiyoruz ne var önümüzde merkez toplantısı ne zaman ? Perşembe günü hala sağlam tahtalardayım amaaaaa yarın son günüm persembe gününe hissede girmeyeceğim gierecek olanlarda tavsiyem en azından yarım poz düşürüp nakit bulundurun,endeks devrilmez ama olası düzeltmede alım fırsatı verir ki bence düzeltme noktasına gelmek üzereyiz,hiç bir şey kaçmaz dünde yazdım gördünüz hisseler yine yukarı gitti,ben karar açıklama riskini almayıp yarın poz kapatıcam herkes dikkatli olsun,hayırlı kazançlar.YTD

  • selim14 Aralık 2021 17:06

    ihlaslar daha bir kademe kaldıramıyorlar. ihlaslar tavan olmadıkça borsa düşmeyecek.

  • Hakan gele14 Aralık 2021 15:33

    Burada dolar maaşi karsiligi yazi yazan satılik troller var.Yazilarini okudikça güluyorum gercekten.

  • erol14 Aralık 2021 14:05

    herşeye yeniyıla girmeden yüzde 40 zam gelmiş. borsa hergün enflasyona karşı ucuzlaştığından wn az 300 bine kadar durmadan yükselmeli.

  • selim14 Aralık 2021 13:36

    ihlas gazete bugün yarın tavan olmalı

  • AHMET ÖZBİR14 Aralık 2021 11:04

    BİST'lenmek GÜZELDİR, hainlerin ülkemize, paramıza alçakça OPERASYON çekmeleri PİSLİKTİR. Ancak zorbalar şunu iyi bilmeliler BAŞKOMUTANIMIZ REİS'imizin etrafında KENETLENEN Türk Milleti var, USA'nın KILsasına güvenip VATANI AĞLATMAK isteyen gericiler her şartta kaybedecek, TÜRK'ÜN LİRASI'na güvenen hem parasına para katacak hem de VATANA BAĞLILIĞINI SUNMUŞ OLACAK.

  • cemo14 Aralık 2021 13:37

    puahahahahaha