E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa faiz artırımı bekliyor!---

Borsa faiz artırımı bekliyor!

Borsa faiz artırımı bekliyor!
28 Ocak 2014 - 08:55 borsagundem.com

Piyasada TCMB’nin faizlerde artırıma gideceği beklentisi oluştu ve USDTRY ile gösterge faizinde gevşeme meydana geldi

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:


"TCMB ile bir miktar alıcılı kapattı…

BİST 100 endeksi dün 63.380 – 65.355 seviyeleri arasında işlem görmüş ve günü yüzde 0,22’lik değer kazancı ile 64.427 puan seviyesinden bir miktar alıcılı kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 1,49 değer kazanırken  sanayi endeksi yüzde 1,22 değer kaybetmiştir.

ABD tarafında açıklanan yeni ev satışları verisi beklentilerin altında gelmiştir. Euro Bölgesi’nde ise Almanya IFO iş ortamı endeksi beklentilerin hafif üzerinde gelmiştir. Geçtiğimiz hafta olumsuz gelen Çin HSBC imalat PMI ile kayıp yaşan gelişmiş ülke endeksleri yeni haftada da kayıplarına devam etmiştir. Bu sabah itibarıyla Asya’da Japonya’daki kayıplar devam ederken, diğer Asya endekslerinde Çin Merkez Bankası’nın piyasalara yüklü likidite sağlaması ve Çin’de sanayi sektörü şirketlerinin 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 12 artış göstermesiyle pozitif bir seyir görüyoruz. Gelişmekte olan ülkeler ise dün TCMB’den gelen “olağanüstü toplantı” haberiyle toparlanmıştır. Hindistan Merkez Bankası da sürpriz bir kararla bu sabahki toplantısında faiz artırdı. 

Yurtiçinde ise TCMB’nin açıklamasıyla beraber BİST 100 endeksinin değer kazandığını gördük. Yapılan duyuruda TCMB’nin 28 Ocak Salı gecesi saat 24’de toplanacağı ve son dönemde yaşananlar ve fiyat istikrarı tedbirleri için adım atacağı bildirildi. Piyasada TCMB’nin faizlerde artırıma gideceği beklentisi oluşmuş ve USDTRY ile gösterge faizinde gevşeme meydana gelmiştir. TCMB’nin bu gece açıklayacağı kararlarda gecelik borç verme faizinde  200 - 300 puan arası bir artırım beklenmek ile beraber piyasada ağırlık görüş 225 puan yükseltilip borç verme faizinin yüzde 10.00 seviyesine çekilmesi olarak görünüyor.

Bugün ABD tarafında dayanıklı tüketim malı siparişleri, S&P/Case Schiller ev fiyatları endeksi ve tüketici güveni verisi piyasalar tarafından takip edilecektir. Avrupa tarafında ise İngiltere büyüme verisi ön plana çıkmaktadır. Yurtiçinde ise TCMB enflasyon raporu sunumunda TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın yapacağı konuşma ile gece TCMB’den gelecek faiz ve politika kararları izlenecektir.

Teknik açından endeksin 64.500 direnci üzerinde tutunması durumunda 66.000 direncini hedeflemesi olası iken 64.500 direncinin kırılamaması durumunda 63.000 desteğine doğru gevşeme gelebilir.
Endekste takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 64.500/66.000/68.000  destek seviyeleri 63.000/61.500/60.000 olacaktır."
 ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)