E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa 76 binde tutunabilecek mi---

Borsa 76 binde tutunabilecek mi

Borsa 76 binde tutunabilecek mi
27 Eylül 2013 - 09:19 borsagundem.com

Bugüne hafif alıcılı başlangıç yapması beklenen BİST'in gün içerisinde 76 bin seviyesine tutunup tutunamayacağı takip edilecek

Yurtdışı borsaların yeni güne sakin başlaması, paritelerde TL’nin hafif değer kazançları sergilemesi nedenleriyle BIST-100 endeksinin bugüne hafif alıcılı olarak 75.750 puan civarından başlangıç yapmasını bekliyoruz.
ABD’de süregelen borç tavanı tartışmalarında Cumhuriyetçilerin Obama’nın sağlık reformunu şart koyarak sistemi kilitlemeye çalışmasına Obama’nın geri çekilmeyeceğini açıklaması ile rest çekmesi borsalar üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. ABD’de yayınlanmaya devam eden makro verilerin varlık alımlarının azaltılıp azaltılmayacağı açısından belirleyici olması kapsamında dünkü dataların işsizlik maaş başvuruları haricinde beklentilerin altında kalması, yurtdışı borsalardaki satış baskının azalmasına neden oldu. Yurtiçinde ise, dünkü Fitch açıklamalarının önemli bir etki yaratmaması gösterge endeksin daha ziyade teknik hareketler sergilemesine yol açtı.
Bugünün piyasa gündeminde yine ABD dataları, borç tavanı ve Avrupa’dan gelecek açıklamalar yer alacak. ABD verilerinin zayıflığını sürdürmesi durumunu piyasalar her ne kadar varlık alımları açısından olumlu karşılasa da, son haftalarda çeşitli Fed yetkililerinden gelen açıklamalar konuya ilişkin bakışın tek bir tarafa yönelmesini engelleyecek gibi duruyor. Bu doğrultuda, önümüzdeki haftalarda yayınlanacak verilerin beklentilerin altında kalmaya devam etmesi halinde, varlık alımlarının uzun bir süre daha devam ettirilmesi ihtimali gerek Fed’in kredibilite erezyonuna uğrama ve varlık alımlarının etkisinin artık çok sınırlı olduğunun ifade edilmesi çerçevesinde eskisi kadar pozitif algı oluşturmayabilir. Bu nedenle, verilere ilişkin fiyatlandırmalara bu açıdan dikkat etmekte fayda olduğunu düşünüyoruz. Haftanın son gününe gelmiş olmamız ve özellikle yurtdışındaki görüntünün karışık olması bağlamında bugün yeni pozisyon açılmasına mesafeli duruyor, gösterge endeksin 76.000 seviyesinin üzerine çıkıp çıkamayacağının takip edilmesini tavsiye ediyoruz. Gün içinde endeksin 75.165 seviyesindeki boşluğu kapatma riskine dikkat edilmelidir.
(Eti Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)