E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa 17 Aralık öncesine döndü---

Borsa 17 Aralık öncesine döndü

Borsa 17 Aralık öncesine döndü
09 Nisan 2014 - 07:32 borsagundem.com

Gelişmekte olan piyasalara yönelik risk iştahındaki canlanmayla Türk lirası varlıklara yönelik girişler devam ediyor

Dün borsa İstanbul (BIST) bankacılık hisselerindeki güçlü alımların desteğiyle yüzde 2.01 yükseldi ve 16 Aralık 2013’ten bu yana en yüksek kapanışı yaptı. Böylece siyasi gündemin sakinleşmesiyle sert hareketlerin azaldığı Borsa İstanbul son dört ayın en yüksek seviyesinden kapanmış oldu.

BIST 100 endeksi dün günü 73.946 puandan tamamlarken, bankacılık endeksi yüzde 3.57 değer kazandı. Yolsuzluk iddiaları üzerine 17 Aralık 2013 tarihinde başlatılan soruşturma öncesinde BIST 100 endeksi 16 Aralık tarihinde 74.843 puandan kapanmıştı.
dolar dün gelişen piyasalara yönelik artan girişlerle 2.09 seviyesinin altını gördü. Gösterge tahvilin bileşik faizi, yaklaşık 3 ayın ardından tekrar yüzde 9.88 ile tek haneye indi.

Sanayi üretimi olumlu

Bu arada Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayı sanayi büyüme rakamlarına göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yüzde 4.9 arttı. Artışın yüzde 4 civarı olması bekleniyordu. Ocak ayı için yüzde 7.3 olarak açıklanan takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise yüzde 7.1’e revize edildi.

HSBC Portföy Stratejisti Ali Çakıroğlu, “Ocak, Şubat dönemindeki ortalama sanayi üretim artışı yüzde 6’ya ulaşırken, bu durum, martta yaşanması muhtemel yavaşlamaya rağmen, ekonomik aktivitenin ilk çeyrekte güçlü bir büyüme sergileyeceğine işaret ediyor. Verileri olumlu değerlendiriyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)