E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorrell: Barışın tek planı Zelenskiy'de---

Borrell: Barışın tek planı Zelenskiy'de

Borrell: Barışın tek planı Zelenskiy'de
03 Haziran 2023 - 18:01 borsagundem.com

ABD Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Ukrayna'ya Batı'nın askeri desteğini kesmesi halinde ülkenin ikinci bir Belarus haline geleceğini söyledi. Temsilci barışın sağlanabilmesi için tek yolun 'Zelenskiy'nin planı' olduğunu söyledi

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilci Josep Borrell, Ukrayna’daki krizin istendiği zaman birkaç hafta içinde sona erebileceğini söyledi.

Gazetemru'nun haberine göre, Singapur’daki Shangri-La Diyalog Forumu’nda konuşan Borrell, Batı’nın askeri yardımını kesmesi durumunda Ukrayna’daki krizin birkaç hafta içinde sona erebileceğini vurgularken, “Bu durumda Ukrayna’daki çatışmanın tam olarak nasıl sona ereceği bizim önemli. Ukrayna’ya askeri desteği durduramayız çünkü ülke Rusya’ya teslim olacak. Ukrayna’yı ikinci bir Belarus yapacak bir barış istemiyoruz” dedi.

Borrell, sorunun savaşın nasıl biteceğinin değil,savaşın nasıl bitirileceği olduğuna değinirken, Batı’nın Ukrayna’da barış istediği için Ukrayna’ya askeri destek sağlamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Galuzin, Ukrayna’nın NATO ve AB’ye katılmayı reddetmesi ve tarafsız statüye geri dönmesinin iki ülke arasındaki barışa ulaşmanın koşullarından biri olduğunu söylemişti.

TASS haber ajansına konuşan Galuzin, Rusya’nın Ukrayna çevresindeki ihtilafın çözümüne yönelik yaklaşımlarının değişmediğini kaydederken, “Hedeflerimiz arasında Donbass halkının korunması, Ukrayna’nın silahsızlandırılması ve askerden arındırılması, Rusya’nın güvenliğine kendi topraklarından kaynaklanan tehditlerin ortadan kaldırılması yer alıyor. Herhangi bir barış anlaşmasının ancak Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin düşmanlıkları ve Batı silahlarının arzı sona ererse mümkün olduğuna inanıyoruz. Kapsamlı, adil ve kalıcı bir barışa ulaşmak için Ukrayna, kaydedilen tarafsız statüye geri dönmeli, 1990 yılında imzalanan devlet egemenliği beyannamesine uymalı, NATO ve AB’ye katılma hedefini reddetmelidir” diye konuştu.

AB’ye göre tek barış planı Zelenskiy’de

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB’nin Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin sunduğu planın Ukrayna için tek barış planı olarak gördüğünü söylerken, Brüksel Çin’in barış planını ciddiye almadığını bildirmişti.

Floransa’da Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen Avrupa Birliği’nin durumu konulu bir uzman konferansında konuşan Borrell, “Ukrayna için tek bir barış planı var, o da Zelenskiy’nin planı” ifadelerini kullanırken, Çin’in sunduğu barış planının ise sadece bir dizi iyi dilekten oluştuğunu aktardı.

Zelenskiy'den 'NATO' açıklaması

 

AB'den Kosova ve Sırbistan'a gerginliği azaltın çağrısı

 

Rusya: Belgorod bölgesine yönelik saldırılarda 5 kişi öldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum03 Haziran 2023 19:55

    Diyor ki zelinski elindeki toprakların. da kaybetmeden Bi barış modunda geçmeli yoksa her halukarda ukraynanın tamamını rusyaya vermek zorunda kalacak kalacak AB biran evvel barış olsun zelinski de kaybettiği toprakların üstüne Bi bardak su içsin biz bıktık bu savaştan savaşın enflasyonundan