E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorç tavanına ilişkin endişeler artıyor---

Borç tavanına ilişkin endişeler artıyor

Borç tavanına ilişkin endişeler artıyor
24 Mayıs 2023 - 08:50 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Borç tavanına ilişkin endişelerin yükseldiği günlerde risk iştahının kesildiğini takip ediyoruz.

ABD endeksleri %1’i aşan düşüşle günü tamamladı. ABD vadelileri ise yataya yakın pozitif bölgede yer alıyor.

Avrupa endekslerinde lüks tüketim öncülüğünde %1‘I aşan değer kaybıyla seansı tamamladı. Bölgedeki PMI verilerine baktığımızda ise imalat PMI, pandemi seviyelerine dönüş sergileyerek 3 yılın dibinde yer aldı. Hizmet PMI verisinde ise yavaşlama kaydedildi.

Asya endeksleri %1’e yakınsayan satıcılı işlem görüyor. Çin’de 2. dalga covid vakalarının oluşması kapanma endişeleri bölgede etkili oluyor. Emtia piyasalarında petrol fiyatları pozitif ayrışırken sanayi emtiaları baskı altında.

BIST100 Endeksi dünü 4.78 (% 0.11) puanlık yükseliş ile 4.470 seviyesinden ve 39.786 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Son günlerdeki düşüş zayıf tepki alımlarıyla karşılaştı. İşlem hacmi düşük kalırken hisse bazlı hareketlilik biraz daha yoğundu. Bankacılık hisselerindeki düşüş dün itibariyle ivme kaybetmiş görüldü. Döviz kurlarında yükseliş eğilimi devam ediyor.

Bugün Fed’in Nisan toplantısı tutanakları açıklanacak. Hatırlayacak olursak Fed Başkanı Powell, faiz indirimlerinin uygun olmadığını dile getirmişti. Piyasa ise faiz indirimlerine yönelik bir söylem arayacak. İngiltere’den ise enflasyon verilerini takip edeceğiz. İçeride ise yarın TCMB’nin faiz kararını gündemimizde yer alacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Çin hisse senetleri kazanımlarını geri vermeye yakın

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

En fazla kazandıran hisselerde F/K oranları (24/05/2023)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi24 Mayıs 2023 18:20

    Asıl beka sorunumuz sığınmacılardan önce ekonomik bağımsızlığımızdır. Cds ler 700 geçmiş , muhtac olduğumuz dış borç faizleri artacaktır haliyle. .Mevduat faizleri 40 , kredi faizleri 60 larda ,politika faizimiz 8.5 larda. şaka gibi ya. Mb rezervi eksilerde,enflasyon artmaya devam,döviz kıtlığı  had safhada, ihracatçı getirdiğinin %40 ını TL ye cevirmek zorunda,ithalat için yine döviz bulmak zorunda,, toplam borcumuz dörtyüzelli mlyr da, KKartları ile nakit işlemi kısıtlanmakta,vs vs gel de ümitli ol. Hamza Bey'in erken seçim öngörüsü gerçekleşecek mi ne ?

  • Mucise Reis : )24 Mayıs 2023 10:49

    swap yapalım değerli TL verelim Biden sizlere... karşılığında 120 milyar usd alalım sizden :D kur korumalı TL hesap karşılını verelim :D eee neden değerli yerli ve milli TL dış ülkelerde talep görmüyor ??? yaa ekonomi böyle bişi... sen miscrosoft gibi satarsan dünayca öncü ürünler, satışlarım TL, maliyet mamul vb alışlarım TL oalcak dersen alanda+satanda senden TL talebin için ülke parana ihtiyaç duyar... ABD usd si o bakımdan önemli ve gerekli oluyor dünya devletlerinde...Kapiş... ışık saçanlarda ekonomi yönetiyorum diye konuşuyor tv lerde :D nereden nereye geldik .. geri geri ...

  • Ssk Emekli 24 Mayıs 2023 09:09

    Acil intibakkkkkkkkkkkkkkkkkkk