E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBolat: Savunma ve havacılık sektöründe en büyük ihracat anlaşması---

Bolat: Savunma ve havacılık sektöründe en büyük ihracat anlaşması

Bolat: Savunma ve havacılık sektöründe en büyük ihracat anlaşması
18 Temmuz 2023 - 15:39 borsagundem.com

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Baykar ile Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı arasında yapılan Bayraktar AKINCI TİHA ihracatı ve işbirliği sözleşmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turu kapsamında gittiği Suudi Arabistan'da Türkiye Cumhuriyeti ile Suudi Arabistan Krallığı arasında doğrudan yatırım, savunma sanayisi, enerji, savunma ve iletişim alanlarında anlaşmalar yapıldı. İş insanlarının da eşlik ettiği ziyaretlerde yeni işbirliklerine imza atıldı.

Baykar ile Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı arasında Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) ihracatı ve iş birliği sözleşmesi imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Twitter hesabından yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin yüksek teknoloji ihracatında savunma ve havacılığın öncü rol oynadığını belirtti.

Kilogram başına ihracat değerini yükseltebilmenin yolunun yüksek teknoloji üretebilmekten geçtiğine işaret eden Kacır, "Savunma sanayi ihracatı, stratejik işbirliklerinin kapısını aralıyor." ifadesini kullandı.

"Ülkemiz ticaret tarihinde savunma ve havacılık alanındaki en büyük ihracat anlaşması"


Ticaret Bakanı Ömer Bolat da paylaşımında şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti büyüyor ve gelişiyor, geliştikçe üretim ve ihracat yapıyor. İhracat yaptıkça ülkemize döviz giriyor, istihdam oluşuyor, yatırım ve üretim artıyor. Ülkemiz ticaret tarihinde savunma ve havacılık alanındaki en büyük ihracat anlaşmasına Suudi Arabistan'da imza atarak hepimizi gururlandıran Baykar'ı ve şirketin Üst Yöneticisi Haluk Bayraktar Bey'in şahsında tüm mühendisleri ve emekçileri candan kutlarım."

Söz konusu gelişmeyi Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar Twitter hesabından duyurmuş, "Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ile Bayraktar AKINCI TİHA ihracatı ve işbirliği sözleşmesi imzaladık. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesi hayırlı ve uğurlu olsun." ifadesini kullanmıştı.

"Anlaşma, medya ve iletişim alanlarında ilişkileri geliştirmeyi ve işbirliğini artırmayı amaçlıyor"

Altun'dan Suudi Arabistan Enformasyon Bakanlığıyla imzalanan anlaşmaya ilişkin değerlendirme
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı ile Suudi Arabistan Enformasyon Bakanlığı arasında imzalanan ve işbirliğini artırmayı amaçlayan anlaşmanın, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suudi Arabistan ziyareti kapsamında, Suudi Arabistan Medya Bakanı Salman bin Yusuf Al-Dawsari ile "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Suudi Arabistan Krallığı Enformasyon Bakanlığı Arasında İletişim Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı"nı imzaladıklarını belirtti.

Fahrettin Altun, iki ülke arasında medya ve iletişim alanlarında ilişkileri geliştirmeyi ve işbirliğini artırmayı amaçlayan anlaşmanın, hayırlı uğurlu olmasını diledi.

BAYKAR'dan Suudi Arabistan ile tarihi İHA anlaşması

 


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)