E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBOJ faizleri değiştirmedi ama ek adımlar attı---

BOJ faizleri değiştirmedi ama ek adımlar attı

BOJ faizleri değiştirmedi ama ek adımlar attı
21 Eylül 2016 - 07:20 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası BOJ, gösterge faizini değiştirmedi. BOJ, bu seferki toplantıda sürpriz yaparak hisse ve tahvil alımı ile parasal genişleme kararı aldı.

Japonya Merkez Bankası BOJ, yüzde -0,10 olan gösterge faiz oranını değiştirmedi. BOJ, bu toplantıda hisse ve tahvil alımı ile ek adımlar atma kararı aldı. BOJ, yıllık 80 trilyon yen tutarında Japon devlet tahvili alımını devam ettirecek. 2,7 trilyon yen tutarında borsa yatırım fonu, topix endeksi'yle ilişkili olanlardan alınacak. 3 trilyon yen tutarında borsa yatırım fonu alımı ise Topix, Nikkei 225 ve Jpx nikkei 400 arasında bölünecek.

Parasal taban için resmi bir hedef belirlenmesi uygulamasına son veren BOJ, getiri eğrisi kontrollü parasal genişleme uygulama kararı aldı. Getiri eğrisi kontrollü parasal genişleme kararı 2'ye
karşı 7 oyla alındı. Üyelerden Sato ve Kuichi karara muhalefet ettiler. BOJ yaptığı açıklamada, yıllık 80 trilyon yen tutarında Japon devlet tahvili, 6 trilyon yen tutarında Borsa Yatırım Fonu ve 6 trilyon yen tutarında gayrimenkul yatırım ortaklığı alımının devam edeceğini, parasal genişmenenin yüzde 2 enflasyon hedefi yakalanana ve enflasyon hedefin üzerinde istikrar kazanan kadar devam edeceğini vurguyladı.
BOJ açıklamasında, "Yeni politika çerçevesi, enflasyon bekleyişlerinin yükselmesinin zaman alacağı görüşü ile uygulamaya alındı. Getiri eğrisini yataylaşmasının güvene zarar vererek ekonomi üzerinde
negatif etkiler yapabileceği değerlendirildi. BOJ, parasal tabanın uzun vadele genişletilmesi taahhütünde bulundu" ifadelerine yer verildi.

Asya borsaları BOJ kararı öncesi yatay seyrediyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)