E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğa piyasası uzmanı Wall Street’te %15’lik düşüş bekliyor---

Boğa piyasası uzmanı Wall Street’te %15’lik düşüş bekliyor

Boğa piyasası uzmanı Wall Street’te %15’lik düşüş bekliyor
08 Eylül 2020 - 13:37 borsagundem.com

Yardeni Research’ün boğa piyasası yorumlarıyla bilinen ünlü ismi Ed Yardeni borsalarda %10 ila %15 arasında düzeltmenin sağlıklı olduğunu söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’te geçtiğimiz hafta izlenen düzetmeler yatırım çevrelerinde dikkat çekici yorumların ortaya çıkmasına neden oldu. Yatırım araştırmaları şirketi Yardeni Research’ün Başkanı ve Kurucusu Ed Yardeni özellikle teknoloji hisseleri olmak üzere büyük sermayeli şirketlerin tarihi rallisinin ardından kazanan hisselerde daha büyük düşüşlerin gerçekleşebileceğini belirtti.

Fakat boğa piyasası destekçisi olmasıyla bilinen Ed Yardeni bunun korkulduğu kadar kötü bir şey olmadığının altını çiziyor. Yardeni CNBC’deki röportajında, “Borsa 23 Mart'tan bu yana büyük bir hamle yaptı. Nasdaq endeksi %70’e yakın yükseldi. Şu anda gerçekleşen bir erime. 1999 yılında %200’ün üzerindeyken yaşadığımız gibi bir şey değil. Ancak bunun tekrarlanmasını istemem. Aslına bakılırsa piyasanın burada mola vermesi beni biraz rahatlattı” ifadelerine yer verdi. Ed Yardeni borsalardaki düzeltme sürecini “sağlıklı bir gelişme” olarak nitelendiriyor.

Geçen hafta teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi 20 Mart tarihinden bu yana en kötü haftasını tamamladı. Endeks haftayı Çarşamba günü ulaştığı rekor seviyesinden %6 oranında uzakta tamamladı. Aynı süreçte S&P 500 Endeksi 26 Haziran tarihinden bu yana en kötü haftasını geçirdi.

Teknoloji hisselerinde sert düşüşler yaşanıyor

 

Yardeni, "Beş hisse senedinin S&P 500'ün piyasa kapasitesinin %25'ini karşıladığını görmek endişe vericiydi. Fakat bu hisseler gerçekten de düzeltmeye uğruyorlar ve çok aşağıda kalanlara yol gösteriyorlar" ifadelerine yer verdi.

Bir dönem Wall Street’te Prudential ve Deutsche Bank gibi firmaların da yatırım stratejilerini yürüten Yardeni piyasanın tamamında bir erimenin oluşmasından endişe duyuyordu. Temmuz ayı ortasında verdiği bir röportajda borsa uzmanı yatırımcıları hisse senetleri değerlemelerinin saçma seviyelere yaklaştığı konusunda uyarmıştı.

Ed Yardeni borsaların %10 ila %15 oranında bir satış dalgası için savunmasız olduğunu belirtiyor. Yardeni bu sürecin aylar ya da haftalar değil günler içerisinde gerçekleşebileceğini belirterek piyasa liderliğinin de değişebileceğini söyledi.

 Yardeni’ye göre teknoloji hisseleri temel verilerin altındaki görünümlerine rağmen güçlü kalacak. Borsa uzmanına göre potansiyel bir korona virüs aşısıyla birlikte gelişen ekonomi gelecek aylarda döngüsel hisseleri daha cazip hale getirebilir.

Borsa uzmanı, “Özellikle finans sektörü hisseleri olmak üzere insanların değer hisseleri olarak adlandırdığı bölgelerde bir genişleme görebiliriz. Fakat bu durum teknoloji hisselerinin geri dönüş yapmayacağı anlamına gelmez. Piyasada mart ayındaki sert düşüşten bu yana çok yüksek miktarda nakit para birikti ve bu nakit mali ve parasal politikalar sonucunda oluştu” ifadelerine yer veriyor.

Yardeni’nin S&P 500 için yıl sonu tahmini 3.500 puan ve bu seviye Cuma günü kapanış seviyesinin %2 yukarısını ifade ediyor.

Borsa uzmanı, “Borsanın önümüzdeki birkaç ay boyunca konsolide olmasını destekliyorum. Fakat bana kalırsa gelecek yıl 3.800 puan seviyesini veya daha fazlasını görebiliriz” sözleriyle röportajını sonlandırdı.

Wall Street tarihinin en büyük balonu

 

Wall Street patlaması zaman alacak bir balon

 

Wall Street’te balon işaretleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş 08 Eylül 2020 15:12

    Dünya borsaları gider biz düşeriz, onlar düşmeye başlar hepsinden önce yine biz düşeriz. Ah dış güçler de dış güçler...

  • Okie Dokie08 Eylül 2020 14:55

    Ağzından bal damlıyor Ed Yardeni reyiz. %15 az ama bence %30 düşüş daha olası. Bu arada soyadın tanıdık geldi. İsrail'in neresindensin sen bakayım.

  • $$$ EURO $$$08 Eylül 2020 14:52

    haydi se lan.ne düzeltmesi halt etmissin.

  • Analiz08 Eylül 2020 14:23

    Bir hftada %10 yukselis bekliyoz ABD piyasasında dediler ve s&p 500 endeks 3200 den 3580 lere kadar 1-2 haftada çıktı, simdide düşecek diyorlar, 1-2 haftaya onu da gerçekleştirir ABD borsaları. ABD borsaları bu konuda hizli hareket ediyor. Yalniz bu olanlar sadece ABD piyasalarının hareketi. Diğer dunya piyasalari farkli hareket ediyor artık. Her borsa kendi halinde hareket ediyor. Ornegin bizim borsa ustteki süreçte yatay da kaldı. 1065-1065-111065-1065-1110 arasinda hafif dalgada gitti. Hala da oyle gidiyor. Bakalim bizim piyasa yakinda canlanır mi. Ozellikle bist30 hisselerinde baya ucuzluk goze çarpıyor. (Tavsiye içermez)