E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBofA'dan petrol fiyatlarında 30 dolar uyarısı---

BofA'dan petrol fiyatlarında 30 dolar uyarısı

BofA'dan petrol fiyatlarında 30 dolar uyarısı
05 Ağustos 2019 - 14:49 borsagundem.com

Bank of America Merrill Lynch Çin'in İran petrolü alması durumunda petrol fiyatlarında sert düşüş olacağını belirtti

Bank of America Merrill Lynch'e göre Çin ABD'nin son tarife adımlarına karşılık olarak İran'dan ham petrol almaya karar verirse petrolün varil fiyatı 30 dolara kadar gerileyebilir.

Bank of America Merrill Lynch Araştırma Birimi konuya ilişkin yolladığı notta gelecek sene için Brent petrol fiyat tahminini 60 dolarda koruduklarını ancak Çin'in İran'dan olası petrol alımının fiyatlarda düşüşe neden olacağını, bu senaryoda varil başına fiyatın 20 - 30 dolara kadar inebileceğini bildirdi.

Trump, 300 milyar dolar değerindeki Çin ürününe yüzde 10 oranında ek gümrük vergisi açıklamış, karar petrolde %8'lik sert düşüşe neden olmuştu.

Analistler Çin'in İran'dan petrol alımı da dahil ABD'ye karşı misilleme yapması durumunda petrolde volatilitenin yeniden artacağına dikkat çekiyor.

Petrol fiyatları bugün de kötüleşen görünümle düşüşünü sürdürdü. Brent petrolün varili % 1.5 düşüşle 60.94 dolar civarında seyrederken ABD tipi ham petrolün varili ise % 1.5 düşüşle 54.81'den işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yeni Dünya 05 Ağustos 2019 20:48

    700 trilyon dolarlık toksinli varlıklar, 200 trilyon dolar civarında kamu borç stoku ile artık sürdürülemeyen ABD hazinesinin çöküşü de çok sert olacak. Baksanıza sadece yaklaşık 3,5 Trilyon dolara baliğ 4 büyük Nasdaq Şirketine sahip ABD 10 milyar dolarlık bütçe sıkıntısı ile neredeyse her yıl Devlete bir kilit vuruyor bir açıyor. KRAL ÇIPLAK. Haydi batacak geminin malları limana yaklaşıyor millet. Usuldan usuldan sıraya ...

  • Bika05 Ağustos 2019 15:04

    Petrolün varili maliyetinin çok üzerinde satılıyor, 30 dolara düşerse iyi olur.