E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBofA: Küresel hisse fonlarından 8.2 milyar dolar çıktı---

BofA: Küresel hisse fonlarından 8.2 milyar dolar çıktı

BofA: Küresel hisse fonlarından 8.2 milyar dolar çıktı
13 Ekim 2023 - 12:48 borsagundem.com

Bank of America'nın EPFR Global verilerinden derlendiği rapora göre, küresel hisse senedi fonlarından çıkış yaşanırken tahvil fonlarına giriş oldu

Bank of America'nın EPFR Global verilerinden derlendiği rapora göre, 11 Ekim'de sona eren haftada küresel hisse senedi fonlarından yaklaşık 8,2 milyar dolar çıkarken, nakit fonları 16,9 milyar dolar ve tahvil fonlarına 3,7 milyar Dolar giriş gerçekleşti.

ABD Hazine kağıtlarına sermaye girişi 7,2 milyar dolar ile Mart 2023'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. Gelişmekte olan piyasa borçlanma kağıtlarından sermaye çıkışı 11'nci haftaya taşındı, 2 milyar dolar satış yapıldı.

BofA Boğa ve Ayı göstergesi, nisan ayından bu yana en düşük seviye olan 2,2'ye geriledi

11 Ekim haftasında gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinden 4,3 milyar dolar, Mayıs 2022'den bu yana görülen en yüksek seviyede, sermaye çıkışı yaşandı.

EPFR verilerine göre 11 Ekim haftasında altın fonlarından 1 milyar dolar çıktı.

"Tahvil getirileri yüzde 5'in altında kalır ise ABD hisse senetleri büyük bir düşüşten kaçınabilir"

Bank of America stratejisti Michael Hartnett'e göre, ABD hisse senetleri, tahvil getirileri %5'in altında kaldığı sürece vahim bir görünümden kaçınabilir.

Wall Street'teki en ayı seslerden biri olan stratejist, böyle bir senaryoda S&P 500 endeksinin yakın vadede 4.200 puanın üzerinde işlem görmeye devam edebileceğini söyledi.

Hartnett, dün yayınladığı yatırımcı notunda, 4200 puanın altına bir düşüşün daha güçlü bir dolar, daha yüksek getiri, petrolün varil başına 100 doların üzerine çıkması ve küçük işletmeler için kredi sıkışıklığının daha yüksek işsizliğe neden olduğuna dair "açık işaretler" tarafından yönlendirilmesi gerektiğini savundu.

S&P 500, Ekim ayı başında ABD tahvil getirilerinin son 16 yılın en yüksek seviyesine çıkmasıyla 4200 seviyesine yaklaşmıştı.

BofA'dan ABD tahvil analizi: Böyle satış dalgası görülmedi

 

BofA baş stratejistinden boğa piyasası için 5 sebep

 

Hisse sorularınız cevapsız kalmıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)