E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBM'nin ateşkes çağrısı Arap Birliği'ni memnun etti---

BM'nin ateşkes çağrısı Arap Birliği'ni memnun etti

BM'nin ateşkes çağrısı Arap Birliği'ni memnun etti
28 Ekim 2023 - 09:24 borsagundem.com

Arap Birliği, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun aldığı ''Gazze'de kalıcı insanı ateşkes çağrısı'' kararını memnuniyetle karşıladı.

Arap Birliği, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda alınan "Gazze’de kalıcı insani ateşkes çağrısı" kararını memnuniyetle karşılayarak, bunun ,"uluslararası toplumun gerçek iradesini yansıttığı" değerlendirmesinde bulundu.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, yaptığı yazılı açıklamada, 120 ülkenin karara evet oyu vermesinin, dünya kamuoyunun, Gazze'de yaşananlara karşı olduğunu gösterdiğini belirtti.

BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) benzer bir karar alınmasının veto yetkisiyle engellendiğine değinen Ebu Gayt, uluslararası toplumun, BM Genel Kurulu'nda bu yetkiden bağımsız bir şekilde gerçek iradesini ortaya koyduğunu ifade etti.

Ebu Gayt, İsrail'in, Gazze'ye dönük şiddetli saldırılarını durdurması ve insani yardım koridorlarının açılması için söz konusu kararın diplomatik bir kampanyaya dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı.

Ürdün tarafından ortaya koyulan ve Türkiye de dahil 50'ye yakın ülkenin eş sunucusu olduğu karar tasarısı dün, 193 üyeli BM Genel Kurulunun Özel Acil Filistin oturumunda oylanmıştı.

Karar, 45 "çekimser" ve 14 "hayır" oyuna karşı 120 oyla kabul edilmişti.

Kararda, "Acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes çağrısında bulunulmuş ve çatışmaların durdurulması" talep edilmişti.

Gazze'ye insani erişim ve malzeme sevkiyatının kolaylaştırılması için gerekli adımların atılması gerektiğinin belirtildiği kararda, BM örgütleri ve ortaklarına kesintisiz erişim verilmesi gerektiğinin önemine işaret edilmişti.

BM'den Gazze'de acil ateşkes çağrısı

 

Gazze'de en kara gece: 2 milyon kişiden haber yok

 

ABD'den Hamas'a yaptırım kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.28 Ekim 2023 10:27

    İSRAİL FİLİSTİNLİLERİ SÜNNET OLDUKLARI İÇİN KÖLELERİ OLARAK GÖRÜYORLAR İSRAİL'E BASKIN YAPINCA İHANET ETTİKLERİNI VARSAYARAK ONLARI ÖLDÜRMEYİ MEŞRU GÖRÜYORLAR ÇÜNKÜ SÜNNET DERİSİNE İZ/İŞARET KOYMAK TORA'YA GÖRE YAHUDİLERİN VE ONLARIN KÖLELERİ İÇİNDİR BÖYLECE VADEDİLEN KENAN ÜLKESİ TORAKLARINA KAVUŞACAKLARDIR YAHUDİLER SÜNNET OLAN DİĞER İNSANLARI KÖLELERİ OLARAK GÖRÜRLER KENDİLERİNE HİZMET ETMESİNİ BEKLİYORLAR