E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBMGK'da Suriye gerginliği---

BMGK'da Suriye gerginliği

BMGK'da Suriye gerginliği
09 Nisan 2018 - 23:35 borsagundem.com

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye'nin Duma kentinde yaşanan kimyasal saldırıyı görüşmek üzere toplandı

BM Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye'de rejimin kuşatması altındaki Doğu Guta'nın Duma ilçesindeki kimyasal silah saldırı iddiaları üzerine Fransa, İngiltere, ABD ve konseyin geçici üyelerinden Fildişi Sahili, Hollanda, Peru, Polonya, Kuveyt ve İsveç'in talebiyle toplandı.

SORUŞTURMA ÇAĞRISI

De Mistura, Cenevre'den video konferansla katıldığı toplantıda, Duma'daki “şüpheli” kimyasal silah saldırısında en az 49 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı yönünde haberler aldıklarını ancak BM'nin bu saldırıları ve sorumlularını belirleyemediğini söyledi. 
De Mistura, Duma'daki “iğrenç” saldırı için “kapsamlı ve bağımsız” bir soruşturma çağrısı yaptı.

AFRİN'E DE PARANTEZ

Afrin'deki gelişmelere ilişkin de değerlendirmede bulunan de Mistura, “Türk hükümeti, Afrin harekatının ardından, PYD/YPG güçleri Suriye'nin kuzeyindeki diğer bölgelerden çıkarılmazsa daha fazla operasyon yürüteceklerini belirtti. Bu bölgelerdeki askeri operasyonlar uluslararası gerginlik potansiyeline sahip ve bu nedenle tüm taraflara gerginliği azaltma ve itidal çağrısı yapıyoruz.” dedi.

De Mistura, Suriye'de yaşanan son gelişmelere ilişkin ise “Bölgesel ve küresel güçlerin yıkıcı ve hayal dahi edilemez sonuçlara neden olacak çıkar çatışmaları yüzünden ilk kez sadece bölgesel, ulusal ya da Suriye'nin güvenliği değil uluslararası güvenlikten endişe duyduğum bir noktaya ulaştım.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD: KARŞILIK VERİLECEK

ABD'nin BM temsilcisi Nikki Haley karar ne olursa olsun saldırıya karşılık verileceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum10 Nisan 2018 05:47

    Dünya hakimiyetini müslümanlar Resulullah Muhammed ve dört halife dönemi bittikten sonra Kur'andan uzaklaşarak kaybetmeye başladılar.Ve gelinen noktada en son osmanlılar zamanında müslümanlar dünyaya hakimdi.Osmanlılarda tarih sahnesinden silinince müslümanların dünya hakimiyeti sona erdi.Şimdi dünya hakimiyeti batılıların elinde ve istedikleri her şeyi yapabiliyorlar.Karşılarındaki güç olan rusya ve çin de onların elindedir.Yani ölen müslümanlar güya bu batılılarla ruslar ve çinliler birbirlerine lafla saldırıyormuş gibi görünüyorlar.Her şey bir oyun.KUR'ANDAN UZAKLAŞAN BİR İSLAM TOPLUMU PERİŞAN OLMAYA MAHKUMDUR.ZATEN ŞU AN DA İSLAM DÜNYASININ PERİŞAN VAZİYETİ BUNU GÖSTERMEKTEDİR.