E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBMGK'da ABD-Rusya gerginliği---

BMGK'da ABD-Rusya gerginliği

BMGK'da ABD-Rusya gerginliği
07 Nisan 2017 - 21:03 borsagundem.com

ABD'nin Humus'taki askeri üssü vurmasının ardından Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi, BMGK'yı konuya ilişkin acil toplantı yapmaya çağırdı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), ABD'ninSuriye'deki Şayrat Hava Üssü'ne saldırısının ardından TSİ. 18:30'da toplandı.

Diplomatların verdiği bilgiye göre 15 üyeli Güvenlik Konseyi'nin toplantısı basına açık olacak.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Bakanlık, yakın zamanda konuya ilişkin açıklama yapacak" dedi.

İNGİLİZ VE RUS TEMSİLCİLER ARASINDA GERGİNLİK

İngiltere'nin BM Temsilcisi Matthew Rycroft, İdlib'de kimyasal saldırı düzenlemekle suçladığı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eylemleriyle Rusya'yı rezil ettiğini öne sürdü.

Rycroft, "Suriyelilerin yeni bir çağ için Esad'sız yönetime ihtiyacı var. Esad'a baskı uygulayacağını söyleyen Rusya'nın da sözlerini tutması gerekiyor. Ama bunun yerine Esad, ateşkese uymayarak, insani yardımının geçişine izin vermeyerek ve şimdi de halkına karşı kimyasal silah kullanarak, her fırsatta Rusya'yı rezil ediyor" diye konuştu.

Rusya'nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Vladimir Safronkov, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad konusunda saplantılı olduğunu iddia etti.

Safronkov,"Washington, Londra ve Paris, Suriye'nin meşru yönetimini devirmek konusunda paranoyakça bir fikre saplanmış durumda. Bu, İngiltere'nin BM Temsilcisi Sayın Raycroft'un şeytani ve diplomatik olmayan davranışı ve oturumda yaptığı konuşmadan da görülüyor. Sayın Raycroft, ülkeme yönelik kalitesiz, profesyonel olmayan söylemler ve suçlamalar yöneltmekten vazgeçin. Sizi bir kez daha uyarıyorum, Arap ülkeleriyle münakaşaya girmeye çalışmayın, bundan hayırlı bir şey çıkmaz." şeklinde konuştu.

BOLİVYA'DAN ABD'YE ULUSLARARASI HUKUKU İHLAL SUÇLAMASI

ABD'nin Suriye'de rejime ait Şayrat Askeri Üssü'nü vurmasının ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil toplantıya çağıran konseyin geçici üyelerinden Bolivya, ABD'yi "tek taraflı bir eylemde bulunarak uluslararası hukuku ihlal etmekle" suçladı.

BMGK, ABD'nin Suriye rejimine ait hava üssünü vurması nedeniyle acil toplandı.

BMGK'yı acil toplantıya çağıran Bolivya, ABD'yi "tek taraflı bir eylemde bulunarak uluslararası hukuku ihlal etmekle" suçladı.

Toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Bolivya'nın BM Daimi Temsilcisi Sacha Sergio Llorentty Soliz, "Dün yaşananlar BM Şartı'nı ihlal ediyor, çünkü tek taraflı eylemler BM Şartı'nda yasaklanmıştır. Çok taraflılığı savunmamız gerektiğine inanıyoruz". dedi.

ABD'NİN SURİYE'YE ASKERİ MÜDAHALESİ "MAKUL"

İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft ise ABD'nin Suriye'ye askeri müdahalesinin "makul" olduğu değerlendirmesinde bulundu ve Birleşik Krallığın ABD'yi desteklediğini dile getirdi.

Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Francois Delattre de Suriye'deki kimyasal saldırının uluslararası normları ve hukuku ihlal ettiğini belirterek, ABD'nin askeri müdahalesinin "meşru" olduğunu kaydetti.

Delattre, "Umarız bu gelişmeler oyunu değiştiricek etki yapacaktır." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)