E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBMGK Suriye gündemiyle yeniden toplanıyor---

BMGK Suriye gündemiyle yeniden toplanıyor

BMGK Suriye gündemiyle yeniden toplanıyor
15 Ekim 2019 - 18:21 borsagundem.com

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 'nin (BMGK) ,Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki operasyonu gündemiyle yarın toplanacağı açıklandı.

Reuters'a bilgi veren diplomatik kaynaklar görüşmenin üye ülkeler İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika ve Polonya tafafından talep edildiğini aktardı.

Yarın gerçekleşmesi beklenen görüşme, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyon sonrası bu gündemle yapılacak ikinci toplantı olacak.

İlk görüşmede üye ülkeler bir görüş birliğine varamamış, Avrupa ülkeleri Türkiye'ye operasyonu durdurması çağrısı yapmıştı.

Rusya ve Çin, ABD'nin operasyona son verilmesi çağrısının yer aldığı tasarıyı veto etmişti

AFP'ye konuşan bir diplomat bu kez de bir görüş birliğinin olmayabileceğini, Rusya'nın yine tasarıyı veto etmesinin beklendiği yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BÖRÜ16 Ekim 2019 00:33

    Ulan rahatsızlar sürüsü.. Biz buradaki teröristleri yok etmezsek siz orada rahat uyabilecekmisiniz. Biz aynı zamanda sizin güvenliğinizi de sağlıyoruz.. O masada kafası çalışan birileri yok mu?

  • BÖRÜ16 Ekim 2019 00:31

    Toplansan kaç yazar toplanmasan kaç yazar..önemli olan bizim verdiğimiz karardır.DEVLETİMİZ ORDUMUZ VE DAHA ONEMLİSİ MİLLETİMİZ KARARI kesindir..teröristler yok edilene ve de ülkemizdeki mülteciler güvenli bir şekilde yurtlarına dönene kadar harekata devam edilecek..

  • KILIÇ15 Ekim 2019 22:44

    SURİYEDE BİNLERCE SİVİL KATLİAMA UGRARKEN ÇITINIZ ÇIKMIYORDU ACABA HANGİ DELİKTEYDİNİZ ŞİMDİ ZIRT BIRT TOPLANTI YAPIYORSUNUZ .SİZ İNSANLIK DÜŞMANI HAYİNSİNİZ.

  • : )15 Ekim 2019 19:40

    umarız rusya evet diyip bu sefer, hava koridorunuda kapatmaz... Türkiyenin esadı yok etmesine izin vermeyecek..İleride ABD ve Türkiye nato ortak adım atabilir diye... Rusya fazla ilerlememizi istemiyor. ileride Türkiye ye koz vermemek için adım atabilir. İşler karıştı gene

  • bir yorum.15 Ekim 2019 18:33

    BM yani yalandan toplanıp durmayın bizdeki 4.5 milyon mülteci için kılınızı kıpırdatmıyorsunuz.Onsan sonra Türkiyeyi suçlamaya suçlamaya yönelik bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz.Biz oraları alınca suriyelileri oraya yerleştireceğiz.Bunu o kalın kafanıza sokun.Türkiyeyi bitirme planları yapanlar boşuna heveslenmeyin hevesleriniz kursağınızda kalacaktır.

  • solmaz kaleli15 Ekim 2019 20:36

    böyle bir karar alırlar ise Türkiye kapıları açar.suriye ye giden fırat ve dicle nin sularını kesebilir.