E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBloomberg: Erdoğan İslamcı Türkiye’nin doğuşunu teyit etti---

Bloomberg: Erdoğan İslamcı Türkiye’nin doğuşunu teyit etti

Bloomberg: Erdoğan İslamcı Türkiye’nin doğuşunu teyit etti
12 Temmuz 2020 - 10:28 borsagundem.com

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili "Erdoğan, Ayasofya ile İslamcı Türkiye'nin doğuşunu teyit etti" başlıklı bir makale yayınladı.

Bloomberg’ten Marc Champion ve Constatine Courcoulas imzalı haberde, Ayasofya’nın ibadete açılmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve muhafazakar kesim için, “Hıristiyan Batı’yı taklit etme çabasındaki Türkiye’nin güçlü, Müslüman bir ülkeye dönüşmesi adına bir mihenktaşı olduğunu” yazdı.

Bu karara hem Türkiye içerisinde hem de başka ülkelerden karşı olanların olduğu belirtilirken gazete, “Muhalifler, yaşananların Türkiye’nin daha az laik ve daha az toleransın olduğu bir ülke haline geldiğinin kanıtı olduğunu söylüyor” yorumunu yaptı.

Gazete, yazar Orhan Pamuk’un dün BBC News’e yaptığı açıklamaları da hatırlattı. Nobel ödüllü yazar, “Ayasofya’yı camiye çevirmek dünyanın geri kalanına, ‘Maalesef artık bir laik değiliz’ demektir” ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan'ın kararı siyasi
Bloomberg muhabirleri, “Bu kararın geleceği uzun zamandır gündemdeydi. Avrupa’dan askeri tehdidin arttığı bir dönemde Yunanistan ile sorunları gidermek için Atatürk’ün müzeye çevirdiği gibi camiye dönüştürülmesi kararı da siyasi. Erdoğan’ın popülaritesi hasar görmüş ekonomi ve muhafazakar rakiplerinin oylarını yemesiyle birlikte düşüşteydi. Fakat bugün Erdoğan’ın bu hamlesi zaten sıkıntılı olan Yunanistan ile olan ilişkilere zarar verecek çünkü Ayasofya Ortodoks Hıristiyanlar için büyük bir öneme sahip” yorumunu yaptı.

Ayasofya'da kaç kişi aynı anda namaz kılacak?

Diyanet İşleri Başkanı'ndan Ayasofya açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çelik16 Temmuz 2020 18:38

    Daha dün kıytırık küçücük ülkelerle baş edemezken bugün Akdeniz'de Bir sürü Avrupa ülkesi Libya'da bir sürü Avrupa destekli ülkeler Türkiye karşısında adıma tamıyorlar kıvranıp çırpınıp duruyorlar Türkiye büyük devlet olmasaydı ayasofya'yı açamazdı mazlum ve garip ülkeleri umudu Türkiye ülkemle gurur duyuyorum

  • Vatandaş13 Temmuz 2020 03:09

    Kendi topraklarımızda, bize ait bir mekan hakkında istediğimiz kararı veririz ve verdik. Nokta yazı ile. 

  • ZEKERİYE ZİRVETAKI13 Temmuz 2020 00:12

    Bu hareket chp, iyi parti ve hdp büyük oy kayıp ettirir en az % 5  oranın da çünkü bir müslüman ülkede müslümanların haklarını savunamayanlar  duruma düşmüşlerdir.muharrem ince de bana davatiye gelir ise caminin açılışına giderim diye cevap veren birisine bu millet oy vermez derim.RTE ve BAHÇELİ bu hareketleri ile yerlerini daha da pekiştirmişlerdir.

  • Egemen saklar 12 Temmuz 2020 18:13

    Biz gençlerden RTE oy yokk gel 2023 gellll

  • R.Demir12 Temmuz 2020 16:25

    Türkiye Müslüman Ülke ve Kıyamete kadar Müslüman kalacak bunu kabul etmeyen varsa gitsin Vatikan da yaşasın

  • R.Demir13 Temmuz 2020 09:55

    Berkcan. EVLADİM BEN MÜSLÜMAN SEVİYORUM VATİKAN DEĞİL KABE MEDİNE ONDAN BAHSET KUTSAL TOPRAKLARDAN BAHSET CENABET TOPRAKLARİ SOYLEME BANA BEN GİTMİYORUM

  • Berk berkcan12 Temmuz 2020 23:59

    Ama Vatikan’ı görmeye gidersin

  • Dalyan12 Temmuz 2020 15:11

      BATI LI..EMPERYAL  GUCLERNe derseniz..deyin.. YANLIZ ARTIK SAYGI DUYMAYI  OGRENECEKSINIZ..ARTIK ÙLKEMIZ KAPI KULUNIZ  DEGILDIR

  • Para12 Temmuz 2020 18:29

    Bu cümlen ne zaman geçerli olur biliyormusun? Kapılarına gidip para istemediğin zaman,aman domateslerimizi alın demediğin zaman,swap swap diye dolaşmadığın zaman,kendi toprağımızda ki cami ile mi kapı kulu olmaktan kurtulduk ? Osmanlıdan beri dışarıdan borç alıyor bu memleket ne zaman almadan kendine yetersin işde o zaman başarı sayarım gerisini geç.

  • pazarci12 Temmuz 2020 15:05

    Turk ve Islam dusmanlari kudurdu.Yuce Allah,im tum Islam ve Turk dusmanlarini surekli kudurtsun.....Amiin

  • yarınlar 12 Temmuz 2020 14:11

    Hiç batmadıki bu coğrafyada islam güneşi tekrar doğsun,batının sönen Hıristiyanlığı islamın güneşiyle doğacaktır.yorumu yanlış yapmış zavallı.

  • Tartı terazi12 Temmuz 2020 13:10

    Avrupa'da müslümanlar için yeni , çok cami yapıldı. Muhtemelen biz eski kiliselerin dışında yeni hiç kilise yapmadık

  • Vb12 Temmuz 2020 18:44

    Sefil ezik, git özür dile, Atina da bir tane cami yok, İstanbul'da 80 tane kilise var,

  • Er12 Temmuz 2020 12:37

    Bence butun dunya camileri sinagog veya kiliseye dinustursun bu iste burda bitsin, ne dersiniz la , ama isinize gelmez ,bogurmeye baslarsiniz

  • AhmetK12 Temmuz 2020 12:54

    Senı de onların insaatına gomseler keşke.. Hain kopek

  • Sen kendin ol.12 Temmuz 2020 12:27

    Gavurun dediğine göre yorum yapma.sen kendin ol önce.Tarihi şanlı zaferlerle anlı şanlı bir toplum için Ayasofya mihenk taşınır.önemli olan açılması.

  • Oy iktidar ? Ayet hadis ?12 Temmuz 2020 10:51

    Allah için değil siyaseten olduğunu söylüyor birçok kişi. Ekonomiiiiii uçiiiiiiiiiiiiii

  • Vatanım12 Temmuz 2020 12:56

    Allah için tabii ne sulandırmaya çalışmayın ülkem tarih yazdı ve de devam edecek gurur duyacağını alkişlayacagına yaptgın tespıt Türk Müslüm kardeşlegıne sığmıyor ha eğer müslümansan ve Türksen