E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDiyanet İşleri Başkanı'ndan Ayasofya açıklaması---

Diyanet İşleri Başkanı'ndan Ayasofya açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı'ndan Ayasofya açıklaması
11 Temmuz 2020 - 17:38 borsagundem.com

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya’nın ibadete açılması ile ilgili “İnşallah cemaati bol olsun. Ziyaretçisi bol olsun. İçinde sadece ibadet etmekle kalınmasın ve bir mektep bir medrese olsun” dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rize’de, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman'la görüşen Erbaş, gazetecilere Ayasofya’nın ibadete açılması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ayasofya'nın ibadete açılmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Erbaş, “Bizim gençliğimiz ‘Zincirler kırılacak. Ayasofya açılacak' sloganlarını söyleyerek geçti. Sadece Türkiye için değil tüm İslam dünyası için büyük bir anlamı olan, sembolik bir anlamı olan camidir Ayasofya. 86 yıllık bir hasretten sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük bir gayreti ile bütün İslam dünyasına, sadece İslam dünyasına değil, bütün insanlık için önemli bir değerdir, önemli bir mabettir. Caminin 1500 yılı aşkın tarihi geçmişi var. Ben bütün insanlığın esasında içinde ibadet edilebilen bir mabede dönüştürülmüş olmasının, aslına rücu ettirilmiş olmasının çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. İnşallah cemaati bol olsun. Ziyaretçisi bol olsun. İçinde sadece ibadet etmekle kalınmasın ve bir mektep bir medrese olsun” diye konuştu.

"Camideki eksiklikleri tamamlayacağız"
Camileri kürsü dersleri ile zenginleştirmeye çalışacaklarını ifade eden Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak şimdiden çalışmalara başladık. İçinde mektep olan, içinde bütün insanlığa hizmet edebilecek faaliyetlerin yapılabildiği bir cami olarak inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlemiş olduğu 24 Temmuz tarihinde ilk cuma namazını kılarak inşallah hizmete açmış olacağız. İbadete hazırlama sürecinde camiyi ziyaret edeceğiz. Neler gerektiği konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Şu ana kadar yapmış olduğumuz çalışmalar var. Bundan sonra da eksikleri ne ise onları tamamlayacağız. Bunu 24 Temmuz'a kadar tamamlamayı planlıyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baycan12 Temmuz 2020 19:31

    altına da bi market büfe olsun. yandaş üniv. de okul açsın. kafanız nasıl ticarete çalışıyor işinize gelince 

  • muck12 Temmuz 2020 12:06

    Heybeli ada, kuran kursları olsun. Yaz aylarında çocuklarımız için. Sümele manastırıda imamhatip. Dini eğitim mektepler olmadna, müslümanlık avrupada yayılamaz.

  • mustafa temiz12 Temmuz 2020 12:00

    ben kilmistim orada namaz zaten bir kac yil once sikinti su ki istanbulla gelen turist sayisi duser binanin zarar gormesini engelleyecek tedbirler alinmazsa binanin omru kisalir milletimize hayirli olsun 

  • Pala TV12 Temmuz 2020 09:29

    diyanet işleri başkanı. Ayasofya 1500 yıl önce yapılmış bir bina, çok iyi korunması lazım. Heryeri olası sabotajlara karşı 24 saat kamera ile izlenmesi gereken bir yer. Eski ve hassas bir bina olduğu için içinde okul olmaz

  • Osman12 Temmuz 2020 08:04

    Kılıç hakkımızın bütün gerekleri yapılsın! Yola devam

  • Uyan12 Temmuz 2020 01:53

    Imam hatip oluversin müthiş fikir ....veya halk kütüphanesi veya millet bahcesi ... :( 

  • Evett12 Temmuz 2020 00:49

    Ali erbas ayasifyanin bir bolumnde zaten namaz kiliniyordu kac kere gittin kildin veya alkis tutup savas kazamis gibi nara atanlar kac kere kildiniz baska sorum yok

  • Osman12 Temmuz 2020 00:02

    hepimiz Müslümanız ibadete açıldı iyi ama müze olarak iyi para kazanıyordu bence hemen bir U dönüşü yapıp sadece cuma günleri cuma namazı için açılsın 2-3 saatliğine çünkü para basıyor kardeşim giriş kaç para bilmiyorum milyonlarca turist ziyaret ediyor ülke ekonomisi için katkı demek , buradan gelen parayla binlerce aç insan doyurulur , evsizlere ev sağlanır yani kimse işin bu boyutunu düşünmüyor.Sanki altın yumurtlayan tavuk kesildi gibi oldu.Yani yorumlara baktım ben kiliseden bozma camide namaz kılmam demiş yani herkes haklı.namazda mekan önemli değildir , içtenlik , gösterişten uzak Allah sevgisi için namaz en değerli namazdır.Müslüman tarlada bile namazını kılar hasta yatağında bile kılar.Bu binanın para kazanması , ekonomiye katkı sağlaması öncelik olmalı.Sonuçta istanbulda namaz kılınacak çok camiii var kıtlığı yok..Konu tekrar değerlendirilmeli biraz aceleye geldi gibi diye düşünüyorum.

  • analist11 Temmuz 2020 23:29

    kralların tapınagında halk ın ne isi var

  • A. A.11 Temmuz 2020 22:44

    Pala abuk subuk yorumlar yapma. Senin ne biçim bir zekan var. Fatih Sultan Mehmet'in, Akşemsettin'lerin, Gazilein, Kanunilerin namaz kıldığı yere sen ne diyorsun? Artık orası kilise değil Cami. Bu arada Ayasofya da arzda bulunuyor, Mars'ta değil.

  • Zoro11 Temmuz 2020 22:34

    Imam hatipte acin eksik kalir

  • Pala11 Temmuz 2020 21:27

    Ben hristiyan bir kralın yaptırdığı kilisede namaz kılmam, Allah'ın arzı geniş, toprağı temizdir. İsteyen kılsın

  • olsun11 Temmuz 2020 20:17

    laik biri olarak söylüyorum şahsi düşüncemi : olsun bir sakıncası yok. namaza ibadete açılmasında da bir sakınca yok. laikler zaten namaza ibadet özgürlüğüne karşı değil. isteyen istediği yerde namazını kılar, kime ne ??? batıyı kandırmak için elimizden bir koz gitmiş olabilir onu da siyasiler başka yerden telafi etsin, işleri ne?

  • Kaçan Grup11 Temmuz 2020 18:53

    fanatikler bugün için mutlu, ama sonunda kaybedeceksiniz

  • AHMET ÖZBİR11 Temmuz 2020 20:41

    Şeytan her zaman ve günü geldiğinde yenilecektir sende yenilmeye mahkumsun.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU11 Temmuz 2020 19:30

    ulan ALLAH sız neden rahatsız oldun sen.

  • Gastır11 Temmuz 2020 18:39

    Filistini, Myanmarı, uyguru hallettin müslüman kardeşim bu kaldı. Ben her gün zulme karşı birşey yapamadığım için huzursuzum. Sen nasıl mutlusun böyle dünyada bunca zulm varken ?