E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBlackRock'tan 17 milyar dolarlık zarar açıklaması---

BlackRock'tan 17 milyar dolarlık zarar açıklaması

BlackRock'tan 17 milyar dolarlık zarar açıklaması
11 Mart 2022 - 15:48 borsagundem.com

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi olan BlackRock Rusya’daki zararının 17 milyar dolar olduğunu açıklayarak toplam Rus varlıklarının 1 milyar dolar civarında olduğunu bildirdi.

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan BlackRock, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası elinde tuttuğu Rus menkul kıymetlerinden 17 milyar dolar zarara uğradığını bildirdi.

BlackRock'ın yaptığı açıklamaya göre, Şirket'in müşterilerinin elinde Ocak sonunda 18,2 milyar dolar tutarında Rus varlığı bulunuyordu. Ukrayna saldırısı sonrası Rusya'ya dünya genelinde uygulanan yaptırımlar ve piyasaların kapanması bu varlırkların çok büyük bölümünü satılamaz hale getirdi.

BlackRock, Rus varlıklarında tüm alımları 28 Şubat'ta durdurdu. Piyasalar 28 Şubat'ta kapandığında 1 milyar dolar olan bu varlıkların değerinin BlackRock'ın yönetimi altındaki varlıklar içindeki oranı yüzde 0,01 seviyesinin de altına geldi.

BlackRock: Fed tahvil alımlarını durdurmalı

 

BlackRock CEO’su açıkladı: Yenilenebilir enerji geleceğin yatırımı olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)