E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBlackRock: Ekim ayı rallisinin temelleri sağlam değil---

BlackRock: Ekim ayı rallisinin temelleri sağlam değil

BlackRock: Ekim ayı rallisinin temelleri sağlam değil
01 Kasım 2022 - 15:21 borsagundem.com

Wall Street ekim ayında güçlü bir ralliye imza attı. Dow Jones Endeksi 1976’dan bu yana en sert yükselişini gerçekleştirdi. Ancak BlackRock’tan Wei Li bu rallinin sürdürülebilir olmadığını belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yıl boyunca sert düşüşlerle karşı karşıya kalan küresel borsalar ekim ayında ise hızlı bir ralli atmosferine girdi. Ancak yatırımcılar yıl sonuna doğru olumsuz haberlerle karşılaşmaya hazırlanıyor.

Yahoo Finance’in haberine göre dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın Baş Yatırım Sorumlusu Wei Li ekim ayı rallisinin sağlam temellere oturduğunu düşünmüyor.

Li açıklamasında, “Risk varlıklarındaki ekim rallisinin gerçekten zayıf bir zeminde olduğuna inanıyoruz. Zira piyasalar daha önce FED’den (ABD Merkez Bankası) güvercin eğilimli bir politika değişikliği arıyordu ve faiz artışlarında bir duraklama bekliyordu. Bu yüzden piyasalar FED’den gelen güvercin mesajları olumlu bir gelişme görmek istiyor gibi görünüyor. Ama gerçekte henüz o noktada değiliz. Çünkü çekirdek enflasyona bakarsanız, hala çok fazla kalıcı" uyarısında bulundu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarında Dow Jones Endeksi ekim ayında %14 yükseldi ve 1976’dan bu yana en iyi performansını gösterdi. Endeksteki yükselişler sektörlere dağılımı açısından da etkileyiciydi. Finans devi JPMorgan hisseleri %18 yükselirken, fast-food zinciri McDonald’s’ın hisseleri ise %13 değer kazandı. Ay boyunca Nasdaq ve S&P 500 endeksleri de sırasıyla %7,5 ve %2,5 oranında yükseldi.

Söz konusu yükselişle daha yüksek faiz oranları ve daha kötü bir bilanço sezonu tehdidine rağmen geldi. Dördüncü çeyrek bilanço sezonuna ilişkin teknoloji devleri Amazon ve Meta’dan gelen uyarılar da yatırımcıları durdurmadı. BlackRock’tan Li hisse senetlerine yönelik bu taze coşkunun özellikle ABD Merkez Bankası’nın yarın gerçekleştireceği para politikası toplantısında paylaşacağı daha şahin bir duruşla kırılacağını öngörüyor.

10 trilyon dolara yakın varlığı yöneten dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock'ın Baş Yatırım Sorumlusu şu uyarılarda bulundu:

Faizlerin yükselmeye devam edeceğine inanıyoruz. % 5'te zirveye ulaşacak ve bu seviyeyi küçümsemeyin. Bu çok fazla kısıtlayıcı bir bölgedir. Aslında şu anda bulunduğumuz yer %3,25 ile halihazırda ekonomi için kısıtlayıcı. Dolayısıyla bizim inancımız, arzın kısıtlı olduğu bu mevcut ortamda, FED’in enflasyonu düşürmek için bir resesyon mühendisliği yapmak zorunda kalacağıdır.

“Değerlendirmemiz, FED enflasyonu makul ve hızlı bir şekilde %2'ye düşürmek istiyorsa, bunun 2023'te ABD ekonomisi için %2'lik bir şoku temsil edeceği yönündedir. Aynı zamanda bu küçülme 3 milyon kişiyi daha işsiz bırakarak işsizlik oranını %5'e itecektir.”

Borsaların kaderini Powell belirleyecek

 

Ayı piyasasının henüz üçte ikisi tamamlandı

 

Jeremy Siegel: Uzun vadeli yatırımcılar alışa geçmeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)