E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin’in ardından tüm kriptoların rallisi başladı---

Bitcoin’in ardından tüm kriptoların rallisi başladı

Bitcoin’in ardından tüm kriptoların rallisi başladı
04 Aralık 2020 - 10:44 borsagundem.com

Bitcoin’de son dönemde görülen sert artış oldukça spekülatif görünebilir. Ancak gerçekte Bitcoin, diğer kripto paraların yükselişlerinin gerisinde kalıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz hafta Bitcoin %15 yükseliş göstererek, 20,000 doların altında yeni bir rekor kırdı. Bitcoin’den sonra ikinci büyük kripto para Ethereum ise geçtiğimiz hafta %20’den fazla artış gördü. Aynı zamanda üçüncü büyük kripto para XRP de neredeyse %25 yükseldi. Bitcoin’den daha fazla yükseliş gösteren diğer büyük kripto paralar ise, Litecoin, Polkadot, Cardano ve Stellar oldu.

Osprey Funds CEO’su Greg King, “bu olanları basit bir matematikle açıklamak mümkün. Daha küçük kriptolar daha büyük yüzdelik hareketler gösterebilir ve insanların yatırım yapabileceği birçok diğer kripto var” dedi.

Bu anlamda, Bitcoin diğer kripto paralardan dikkat çekici şekilde daha büyük.

Şu an dolaşımdaki tüm Bitcoinlerin toplam değeri 360 milyar dolar. Ethereum’un değeri 70 milyar doların biraz altında ve XRP’nin değeri 30 milyar dolar seviyesinde. Beşinci büyük kripto para Litecoin’in toplam değeri ise 6 milyar doların altında. King, “yatırımcıların uzun vadede Bitcoin ve Ethereum’dan oluşan bir portföy oluşturması mantıklı ve günlük işlemler için diğerlerinden de alınabilir” dedi.

Düşük faizler ve zayıflayan dolar tüm kripto paraları yükseltti

Ancak bu daha küçük kriptolar bir noktada Bitcoin’i yeni bir rekora taşıyan yatırımcı heyecanının faydasını görüyor. 

Bitcoin zayıflayan dolardan ve uzun süreyle düşük kalan faizlerin bir noktada enflasyona neden olma beklentisi nedeniyle yükselişe geçti. Tüm bu etkenler, dijital paraların çekiciliğini arttırıyor.

Dijital varlık güvenliği şirketi Fireblocks’un CEO’su Michael Shaulov, “kripto paralardaki patlama ekonomik ortamın bir sonucu” dedi. Shaulov Tether ve Pavos gibi, dolar, euro ve diğer para birimleri tarafından desteklenen stablecoinlerin de oldukça ilgi çektiğini söyledi. Facebook’un yakında piyasaya süreceği kripto para Libra’nın orta seviyedeki yatırımcıları da kripto para alanına çekebileceğini ifade etti.

Yatırımcılar aynı zamanda Bitcoin’in oldukça popüler bir momentum ticareti haline gelmesinden endişe duydukları için de diğer kripto paralara yöneliyor olabilirler. 

XRP’nin yaratıcılarından Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse CNN’e yaptığı açıklamada, “daha fazla karşılaşacağımız şeylerden biri, insanların tek bir varlığa yatırım yaptıklarında konsantrasyon riski oluşacağını anlaması olacak” dedi. Açıklamasının devamında, “çeşitlilik önemli. Çeşitlilik riski azaltır” ifadelerini kullandı.

Bitcoin ve sonrası

Diğer uzmanlar da yatırımcıların yalnızca Bitcoin’e odaklanmaması gerektiğini düşünüyor. 

AllanceBlock kurucusu ve CEO’su Rachid Ajaja, “gelecek yıl Ethereum’un Bitcoin’den daha iyi performans gösterebileceği bir senaryoyu hayal edebiliyorum. Aynı şekilde XRP de nihayet aşağı yönlü trendinden kurtuldu” dedi.

Son zamanlarda birçok kripto para oldukça iyi performans göstermiş olsa da, bunların bazıları, Bitcoin’in aksine zirve seviyelerinin altında. Dolayısıyla bu farklı kapatmak için daha fazla alanları olabilir. Blockchain şirketi NEM’in Başkanı Nicholas Pelecanos, Ethereum’un şimdilerde 615 dolar seviyesinde işlem gördüğünü ve bunun kripto paranın 2018 yılında gördüğü 1,400 dolarlık zirvenin %50’den fazla altında olduğunu söyledi.

Pelecanos, “ana akım finans yöneticilerinden kripto paralara daha fazla talep geliyor ve sorulması gereken büyük soru, diğer küçük kripto paraların, Bitcoin’e kıyasla değerinin ne olduğu” dedi. 

eToro’nun Genel Müdürü Guy Hirsh, “Ethereum’un yukarı yönlü hareketi, Bitcoin'den fazla olacak” ifadesini kullandı. Aynı zamanda, son zamanlarda Ethereum ve XRP’ye yönelik ilginin son dönemde arttığını ve ikilinin “daha fazla tanınırlık ve prestij” kazandığını söyledi.
Daha da küçük kripto paraların bazıları daha da büyük ralliler görebilir. VeChain, Terra ve Compound gibi dijital paraların her biri, geçtiğimiz hafta %25’lik yükseliş gösterdi. Broctagon Fintech Group CEO’su Don Guo, “tüm büyük kripto paralar, küçük başlamıştı" dedi.

Açıklamasının devamında, “kripto piyasası yukarı yönlü bir trendin içinde ve birçok küçük yatırımcının, daha küçük kriptolara yöneldiğini görüyoruz” ifadesini kullandı.

Küçük yatırımcıların hamleleri, kripto para piyasası için sağlıklı bir işaret olabilir. Bu durum borsa yatırımcılarının, yalnızca dev teknoloji hisselerine değil, küçük sermayeli şirketlerin hisselerine de yatırım yapmaları gerektiğini fark etmeleriyle benzerlik taşıyor.

Bequant’ın Dijital Varlıklar Araştırma Başkanı Denis Vinokourov, “kripto para piyasası Bitcoin’den çok daha büyük, aynı şekilde hisse piyasasında da Apple haricinde fırsatlar bulunuyor” dedi.

Risk almak istemeyen yatırımcıya öneri

 

Pfizer S&P 500'ün hızını kesti, rekor Nasdaq'tan geldi

 

Bitcoin ve altındaki yükselişin ortak noktası ne?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)