E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin’e bir destek de Arjantin’den geldi---

Bitcoin’e bir destek de Arjantin’den geldi

Bitcoin’e bir destek de Arjantin’den geldi
14 Ağustos 2021 - 11:09 borsagundem.com

Fernandez, temkinli de olsa kripto paraya yeşil ışık yaktı! Açıklama BTC’de yönü değiştirdi fiyat 47 bin doların üzerine çıktı

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Bitcoin’i ihtiyatlı bir şekilde desteklediklerini belirtti. Devlet Başkanı’na göre, Bitcoin küresel bir tartışmaya tanık olmasına rağmen, insanlar fiyat oynaklığı gibi faktörlerden de endişe duyuyorlar. Aynı zamanda, Başkan Fernandez bir merkez bankası dijital para birimi başlatma olasılığına ihtimal vermedi.

BOĞALAR DEVREYE GİRDİ
Fernandez’in açıklamaları Bitcoin fiyatındaki dönüşte etkili oldu. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki senatörlerin negatif görüşlerine rağmen Bitcoin kısa sürede toparlandı. 40 bin doların üzerinde tutunmayı başaran BTC yeniden 46 bin doların üzerine çıktı. Yeniden ‘boğaların’ kontrolüne giren Bitcoin saat 11.94 itibarıyla 47 bin 600 dolara kadar yükseldi. Bitcoin’in 47 bin doların üzerinde tutunup tutunamayacağı kısa vadede büyük önem taşıyor.

Bu arada özellikle, El Salvador, bölgeden Bitcoin’i yasal bir ihale ilan eden ilk ülke olduğundan, çoğu ülkenin de aynı şeyi yapması bekleniyor. Arjantin’in El Salvador’u taklit etme olasılığı sorulduğunda, Başkan Fernandez böyle bir adıma olumlu baktığını ifade etti.

Fernandez, “Çok ileri gitmek istemiyorum… ama ‘hayır’ demek için hiçbir sebep yok. Belki de bu iyi bir yoldur… Avantajın, enflasyonist etkinin büyük ölçüde sıfırlanmış olması olduğunu söylüyorlar” dedi.

Bitcoin 46 bin doları aştı

Bitcoin'de düşüş sürer mi?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kürşad14 Ağustos 2021 14:29

    Teknik iflasta ülke arjantin, başkanın laflarını "suya düşen yılana bile sarılır" biçiminde okuyup anladım.

  • Mucise Reis ;)14 Ağustos 2021 13:58

    yok hocam jp morgan haberi 47 bin üzeri yaptı. ABd basınından izleyınız. varlık açıklaması yaptı.  ondan yanı

  • Bir yorum14 Ağustos 2021 12:16

    Ekonomik kriz ile başa çıkamayan ülkeler bitcoin e   teslim bayrağı çekiyor.  Tamamen rezil  perişan olmak için.