E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin 46 bin doları aştı---

Bitcoin 46 bin doları aştı

Bitcoin 46 bin doları aştı
13 Ağustos 2021 - 12:13 borsagundem.com

Bitcoin boğaları düşüşü satın aldı: 47.000 dolara doğru ilk adım atıldı.

BTC/USD paritesi saatler içinde 44 bin doların altından 46.300 dolara yükseldi.

Cuma günkü yüzde 5,5'lik kazanç önceki günde yaşanan düşüş trendinin tamamını telafi etti. Bir kez daha boğalar, 40 bin doların üzerinde kalma güçlerini ortaya koydu.

Bitcoin fiyatındaki dönüş hareketi, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki senatörlerin negatif görüşlerine rağmen hayat buldu.

Başlangıç aşamasında değiştirilmemiş olan yasa tasarısının, sektörü dezavantajlı duruma düşürmemek adına, kripto para cephesinden iyileştirmesi gerektiğini söyledi.

BTC/USD paritesi, tasarı hakkında bildirilen görüşlerin ardından kazançlı duruma geçti.

Diğer taraftan Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, finansal açıdan sıkıntılı ülkede Bitcoin'in benimsemesi hakkında pozitif mesaj verdi.

Anlık, piyasada olumlu rüzgarlar esiyor olsa da, boğalar için aşılması gereken seviye 47 bin dolarda gözükmeye başladı. En büyük destek duvarı ise 41 bin dolarda gözüküyor.

Ether fiyatı 3 bin doları geri aldı

Bu arada altcoin'ler de benzer şekilde yüzde 40'ı aşan haftalık kazançlar elde eden piyasa değeri ile Bitcoin'in hareketine eşlik etti.

Piyasa değerine göre en büyük altcoin olan Ether (ETH), perşembe günü kısa bir süreliğine 3 bin doların altına indikten sonra gün içinde yüzde 2,5 artışla 3.200 dolara yükseldi.

Kripto para piyasasının toplam değeri cuma günü 1,93 trilyon dolar olarak hesaplandı ve birkaç ay aradan sonra ilk kez 2 trilyon dolarlık destek seviyesini almaya yaklaştı.

Bitcoin'de düşüş sürer mi?

Merkez Bankası yöneticisinden flaş Bitcoin değerlendirmesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)