E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin’de volatilite düşüşü boğa piyasası sinyali---

Bitcoin’de volatilite düşüşü boğa piyasası sinyali

Bitcoin’de volatilite düşüşü boğa piyasası sinyali
02 Haziran 2021 - 12:22 borsagundem.com

Araştırma şirketi Fundstrat’ın kurucu ortaklarından Tom Lee, kötü haberlerin kripto piyasalarında yeni düşüşler yaratmadığını söyledi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son günlerde Bitcoin fiyatlarında görülen volatilitenin sona ermesi, bazı yatırımcılar tarafından dijital para biriminin toparlanma göstereceğine yönelik cesaret verici bir işaret olarak yorumlandı. Dünyanın en büyük kripto parası salı gününü küçük fiyat değişimleriyle geçirdi ve iki seans üst üste kazanç elde edildi.

Günlük en yüksek ve en düşük fiyat arasındaki farka bakılarak ölçülen fiyat volatilitesi, yıl başından bu yana en düşük seviyelere geriledi. Volatilitede düşüş hafta sonunda ABD’nin finansal otoritelerinin kripto para piyasasına yönelik düzenlemelerde daha aktif bir rol oynayacağına dair haberlere rağmen düşüş görüldü. Bitcoin’in 10 günlük volatilitesi 24 Mayıs tarihinde neredeyse %162’ye ulaşan seviyelerden %106’ya geriledi.

Bloomberg’in haberine göre, bağımsız araştırma şirketi Fundstrat’ın kurucu ortağı Tom Lee, “yeni bir dizi ‘kötü habere’ rağmen Bitcoin hafta sonunda 2 bin dolar yükseldi” dedi. Açıklamasının devamında, “bu durumu Bitcoin’in dip noktasına ulaşmış olma ihtimali destekler nitelikte görüyorum. Kötü haberler yeni düşüşlere neden olmuyor” ifadelerini kullandı.

Lee Bitcoin’in yıl sonundan önce 125 bin doları geçeceğini tahmin ediyor ancak 40 bin dolar üzerindeki yükselişi de dijital para biriminin 2021 yılının dip noktalarına ulaştığının sinyali olarak izliyor. Kripto paralar hareketli birkaç ay geçirdi. Bitcoin ise ABD ve Çin gibi ülkelerin baskıcı düzenlemelerine tabi olma ihtimalinin yarattığı endişelerle, nisan ayı ortalarında ulaştığı yükselişin neredeyse yarısını kaybetti.

Düşüşte kripto para madenciliğinde kullanılan enerjinin boyutu ve bu tüketimin çevresel etkilerine yönelik endişeler de etkili oldu. Önde gelen dijital para savunucusu Tesla’nın kurucusu Elon Musk, elektrikli araçları için ödeme olarak Bitcoin kabul etmeyeceğini açıkladı. Pepperstone Financial Araştırma Başkanı Chris Weston, “kripto şimdi engebeli bir yolda, Bitcoin kolaylıkla her iki yöne de gidebilir” dedi.

borsagundem.com'un derlemesine göre, Perşembe günü Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, Bitcoin’de son dönemde görülen yükseliş ve ardından gelen düşüşe şüpheyle yaklaşan merkez bankacıları kervanına katıldı. İsveç Merkez Bankası da pazartesi günü yaptığı açıklamada Bitcoin ve diğer kripto paraların düzenlemelerden kaçma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.

Yine de bazıları hafta sonu Bitcoin’de görülen görece sakin seyrin fiyatların yükselebileceğine yönelik bir işaret olduğunu düşünüyor. Ancak Bitcoin’in enerji tüketimi ve çevresel etkileri, kripto paranın ana akım yatırım çekebileceğine yönelik beklentileri ortadan kaldırdı.

Kripto para mayıs ayındaki düşüşünün ardından %20 yükseliş gösterdi. Kripto türev borsası FTX Kurumsal Satışlar Başkanı Jonathan Cheeseman, “düzenleyiciler alana dahil olurken, piyasalar için sarsıcı haberler gelebilir, ancak düzenlemelerin alana girmesi kurumsal yatırımlar için orta vadede olumlu” dedi.

Açıklamasının devamında, “en büyük korkuların gerçek olmaması olumlu işaretler olarak görülüyor” ifadesini kullandı.

İki Elon Musk tweet'i SEC anlaşmasını ihlal etti

 

Kripto paralarda dalgalı seyir sürüyor

 

Altın 1000 lira olur mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)