E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin’de bireysel ve kurumsal yatırımcılar yarışıyor---

Bitcoin’de bireysel ve kurumsal yatırımcılar yarışıyor

Bitcoin’de bireysel ve kurumsal yatırımcılar yarışıyor
17 Mart 2021 - 11:57 borsagundem.com

JPMorgan’dan yapılan açıklamaya göre, Bitcoin alımlarında bireysel yatırımcılar ve kurumsal yatırımcılar dengede. “Değiştirilemez” yani non-fungible token (NFT) çılgınlığı günlük işlem yapan yatırımcıları yönlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasasının küçük yatırımcıları, dev bankalarla başa baş gidiyor. Bitcoin ise hem bireysel yatırımcıların hem de kurumsal yatırımcıların ilgisiyle birlikte yeni rekorlar kırıyor. JPMorgan’ın Nikolas Panigirtzoglou önderliğindeki stratejistlerinin hazırladığı rapora göre, perakende yatırımcıları yılın bu çeyreğinde şimdiye kadar Square ve PayPal üzerinden 187,000’in üzerinde Bitcoin satın aldı. Bu rakam stratejistlere göre geçtiğimiz çeyrekte yaklaşık 205,000 seviyesindeydi.

Bununla birlikte kurumsal yatırımcılar da aynı dönemde dünyanın en büyük kripto parasından yaklaşık 173,000 adet satın aldı. Alım seviyesi 2020’nin son çeyreğinde neredeyse 307,000’di. Veriler, Bitcoin’e yönelen yatırımların, geçtiğimiz yıl kurumsal yatırımcıların ilgisinin öne çıkmasının ardından dengelendiğini gösteriyor.

Bitcoin’in 2020’deki yükselişinin temel nedeni Wall Street’in kripto paraya gösterdiği ilgi olmuştu. Bu süreçte bankalar ve varlık yöneticileri kripto alanındaki planlarını da açıkladı. Şimdi Reddit üzerinden organize olan bireysel yatırımcıların yarattığı çılgınlık sona ererken, dijital sanat eserleri gibi bazı yenilikler rekor kırıyor. Aynı zamanda şimdi 1,400 dolarlık ekonomik teşvik ödeneklerini alan perakende yatırımcıları da, kontrolü ele geçiriyor.

Oanda Corp.’un Piyasa Analisti Ed Moya, “birçok bireysel kripto para yatırımcısı için, Bitcoin pandeminin vazgeçilmez yatırımı oldu. Sosyal medya üzerinden yükselen hisselerin volatilitesi birçok kişiyi yaksa da Bitcoin birçok kazanan ortaya çıkaran bir boğa piyasası trendini sürdürdü” dedi. Açıklamasının devamında, “bireysel yatırımcılar son dönemde ortaya çıkan NFT yükselişiyle ve teşvik ödenekleriyle birlikte yeniden canlandı” ifadesini kullandı.

Bloomberg’in haberine göre, Bitcoin geçtiğimiz hafta sonu ABD Başkanı Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık pandemi teşvik paketini imzalamasıyla birlikte ilk kez 60,000 sınırının üzerine çıktı ancak pazartesi sabahı bu rekor seviyenin altına düştü. Dünyanın en büyük kripto parası geçtiğimiz bir yılda yaklaşık %990 yükseliş gösterdi.

Bu şaşırtıcı yükseliş, kenardan izleyen yatırımcıların da dahil olmasıyla, devam edebilir. MJP Wealth Advisors’ın Başkanı Brian Vendig, “ kurumlar bu alana girmeye başladığında, bu durum piyasa liderliğini gösterir ve bir şeyin geçerliliğini ortaya koymaya yardımcı olur. Bunun ardından ise bireysel yatırımcılar da katılmak ister” dedi.

 

Altında yukarı yönlü fiyatlamalar destekleniyor

 

Jim Cramer: Borsa yatırımı için doğru zaman

 

Değerinin altındaki hisseler risklerden koruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)