E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de alım zamanı geldi mi?---

Bitcoin’de alım zamanı geldi mi?

Bitcoin’de alım zamanı geldi mi?
10 Mayıs 2023 - 13:39 borsagundem.com

Bitcoin’deki kısmi düşüş bir alım fırsatı doğursa da, yatırımcılar, kalıcı bir yükselişe tam olarak ikna olmuş gözükmüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin, geçen yıl yaşadığı büyük düşüşün ardından bu yıla belirgin bir yükselişle girdi. 31.000 dolar seviyesini aşan Bitcoin an itibariyle 27.500 dolar seviyelerine gerilemiş durumda.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bitcoin’deki bu geri çekilme, yönün ne olacağı konusunda yatırımcılar için bir işaret anlamına gelmiyor görünüyor.

NVT

AMB Crypto’dan Victor Olanrewaju'nun haberine göre, Bitcoin’de yaşanan geri çekilme, alım için bir fırsat gibi gibi görünse de, bir gösterge, hızlı kazanç arayan yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini gösteriyor.

Bitcoin fiyatındaki son geri çekilme, birçok Bitcoin sahibinin bunun yeni bir sıçrama için bir alım şansı mı yoksa bir başka düşüş ihtimali mi doğurduğu konusunda şüphe duymasına neden oluyor.

Piyasa gerilemeleri genellikle daha düşük fiyatlardan yararlanmak isteyen yatırımcıları çekiyor. Ancak Ağ Değerinin İşlemlere Oranı metriği, (Network Value to Transactions - NVT) yatırımcılar için başka bir bakış açısı sunuyor olabilir.

Alım zamanı mı?

Piyasa değerinin blockchain üzerinde gerçekleştirilen transfer hacmine bölünmesiyle hesaplanan metrik, 8 Mayıs itibarıyla 57,08 civarında seyrediyordu. Tüm yılın ortalamasıyla karşılaştırıldığında, bir süredir sıkışmış bir bantta hareket eden Bitcoin için bu durum yüksek bir değer olarak kabul edilebilir gözüküyor.

Tarihsel olarak, yüksek bir NVT oranı, Bitcoin'in aşırı satın alındığını gösteriyor. Bununla birlikte, NVT oranı, denge seviyesinin oldukça altında olduğunda, bu Bitcoin’in aşırı satıldığı anlamına geliyor. Bu nedenle, kısa vadeli yatırımcıların, bu noktada bir birikim yaşandığını göz ardı etme eğiliminde oldukları görülüyor.

Bu durumun doğal bir sonucu olarak da, son yedi gündeki etkin adreslerin ciddi şekilde azaldığı gözleniyor. Aktif adresler, Bitcoin işlemlerinde yer alan cüzdanların sayısını ölçerek söz konusu kripto para hakkındaki spekülasyon seviyesini gösteriyor.

Santiment'e göre, metrik, yukarıda belirtilen zaman dilimi içinde 4,02 milyona düşmüş durumda. Bu, kısa vadeli sahiplerin Bitcoin'in daha geniş gidişatını gözlemlerken izleyici olmaya karar verdiklerini doğruluyor.

İşlem sayısı 7 Mayıs tarihinde 604.000'e yükselse de, metriğin gerilediği görülüyor. Ve bunun, Bitcoin'in temelleriyle uyumlu olmayan şekilde, işlem ücretlerinde yaşanan aşırı artışa karşı verilen mücadelenin bir sonucu olabileceği tahmin ediliyor.

Piyasada belirsizlik sürüyor

Ayrıca, Binance'in Bitcoin çekme işlemlerini durdurmasının da düşüşe katkıda bulunmuş olabileceği düşünülüyor. Binance’in duyurusunun ardından Santiment da borsalardaki arzın düşük bir seviyeye indiğini duyurdu.

Metriğin güncel olarak 1,13 milyon seviyesine düştüğü görülüyor. Bu, Binance'in para çekme işlemlerini yeniden başlatmasından önce, kullanıcıların borsalarda Bitcoin göndermemeye karar vermiş olduğu anlamına geliyor. Bu nedenle, bu, aynı zamanda satış baskısının azaldığının ve Bitcoin'in 27.500 dolar civarında seyretmesinin de bir işareti olabilir.

Ağırlıklı duyarlılık (weighted sentiment) açısından, zincir üstü veriler, negatif bölgeden kurtulma girişimi olduğunu gösteriyor. Ağırlıklı duyarlılık, bir varlıkla ilgili mesajların büyük çoğunluğu olumlu olduğunda yükseliyor. Metrik negatif olduğunda ise varlığa ilişkin ortalama duygunun iyimser olmaktan uzak olduğu anlaşılıyor.

Mevcut fiyat dalgalanmaları ile yatırımcı hissiyatı, anlık kazançlar yerine genel büyümeye ve istikrara doğru itilebilir. Elbette piyasa fırsatlarına ilişkin bireysel bakış açılarının Bitcoin sahipleri arasında büyük farklılıklar gösterdiğini de not düşmek gerekiyor.

Standard Chartered: ABD temerrüde düşerse Bitcoin yükselecek Ethereum düşecek

 

MicroStrategy’den Bitcoin biriktirme sözü

 

Bitcoin dominansı artıyor

 

Bitcoin ayı piyasasına elveda mı diyor?

 

Elon Musk’ın tweet’leri kripto piyasasını nasıl etkiliyor?

 

Kriptodaki yükselişte kurumsal yatırımcıların payı ne?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)