E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'Bitcoin için tek yön yukarı'---

'Bitcoin için tek yön yukarı'

'Bitcoin için tek yön yukarı'
14 Temmuz 2021 - 12:28 borsagundem.com

Bitcoin fiyatı, 30 bin dolarda yatırımcı davranışında "sıfırlanma" trendinin sürmesi halinde yükselebilir

Bitcoin (BTC), 30 bin dolarda yatırımcı davranışında "sıfırlanma" yaşıyor ve fiyat yükselişinin tetiklenmesi için gereken tek şey, bu trendin sürmesi.

Ecoinometrics'in dün yaptığı bir analize göre, yatırımcıların Bitcoin biriktirmeye devam etmesi halinde, BTC/USD paritesi için tek yön yukarısı gözüküyor.

"Bitcoin için tek yön yukarı"

Ekim 2020'de son boğa piyasasının başlangıcında kimin kripto para satın aldığını analiz eden Ecoinometrics, geçtiğimiz yıla kıyasla büyük bir değişiklik tespit etti.

İlk başta birikim yapanlar küçük yatırımcılar, yani "küçük balıklardı." Bu trend, Bitcoin 20 bin doları geçtiğinde başladı ve 64.500 dolara ulaşana kadar sürdü.

Diğer yandan 20 bin dolarda büyük yatırımcılar satış yapmaya başladı, fakat bu satışlar boğa piyasasını bitirecek büyüklükte değildi.

Balinalar ise BTC/USD ilk kez 30 bin doları gördüğünde, satış baskısını artırdı. Sonuç ise mayıs ayında yaşanan düzeltme oldu.

Ecoinmetrics, “Görünüşe göre 30 bin dolar, balinaların coin birikimi trendini sonlandıran kilit bir seviye" yorumunda bulundu.

Satış baskısının nihayetinde ağır basmasının ardında, balinaların Bitcoin'in fazla hızlı yükseldiği ve bu yükselişin sürdürülemez olduğu düşüncesi olabilir.

Şimdi ise Bitcoin'in 30 bin dolara gerilemesiyle birlikte, hem büyük hem de küçük yatırımcılar yeniden alım yapıyor.

Analizde, “Balinalar ve küçük balıklar, yeniden birikim yapmaya başladı" diye belirtildi ve şöyle denildi: 

Bu yorumlama doğruysa, düzeltmeyle birlikte bir yatırımcı davranışında bir sıfırlanma yaşanmış demektir. Birikim trendinin sürmesi halinde, Bitcoin'in gidebileceği tek yön yukarı olacak.

Bitcoin madencileri Türkiye'ye geliyor

Fenerbahçe’den kripto para uyarısı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)14 Temmuz 2021 21:34

    Yıl sonu temmuz sonu yukseliş bekliyorum 80 - 100 bin usd olabilir bence. ama ki, ters durumda 29,300 - stop ,, 28,000 ler nakıtte izleme olur. onun harici btc güçlü biçimde çıkış olması muhtemel. onca çin baskısı, devletle rbaskısı, abd baskısı derken kurumsalların alması vede zorluklar karşısında dimdik durup yenı yontemlerle btc varlıgını surdurebılıyor. onlarca kalıteli pjoje coınlerıde btc yi izliyor. büyük global bağımsız bit güç oldu btc. 

  • potti14 Temmuz 2021 19:19

    hep tersi olur... habere inanıp sakın tüm paranızla girmeyin.ytd.