E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin fiyatında dev bir ralli bekleniyor---

Bitcoin fiyatında dev bir ralli bekleniyor

Bitcoin fiyatında dev bir ralli bekleniyor
06 Nisan 2021 - 13:26 borsagundem.com

Bir haftadan beri 60 bin dolarlık seviyeyi aşmaya çalışan en değerli kripto para birimi Bitcoin için balina kümeleri, kısa vadede 57 bin doların üzerinde kalırsa 60 bin dolarlık direncin kırılım olasılığının önemli ölçüde artacağını işaret etti.

Balina hareketleri, 57.046 ve 60.045 doların kısa vadede çok önemli destek ile direnç alanları olduğunu gösteriyor.

BİTCOIN İÇİN BALİNA KÜMELERİNİN ÖNEMİ

Cointelegraph'taki habere göre; Balina kümeleri, yüklü miktarda yatırımı bulunanların Bitcoin'i belirli bir fiyattan alıp sattığında ve daha sonra bu varlıklarını hareket ettirmediklerinde oluşur.

Bu nedenle balina kümesi desteği, genellikle Bitcoin için güçlü bir makro destek alanı görevi görür, çünkü balinalar, BTC'yi aldıkları seviyeye gerileme yaşandığında daha fazla satın alma eğiliminde olurlar.

Diğer taraftan balina kümelerinin direnç alanları da satış bölgesi olarak çalışacaktır. Zira balinaların pozisyonlarını nakde dönüştürmek için başabaş fiyatını beklemeleri daha olası.

Whalemap araştırmacılarına göre, Bitcoin için yakın vadede iki temel direnç seviyesi 60.045 ve 61.062 dolarda gözüküyor. 31 Mart tarihli açıklamada araştırmacılar şunları kaydetti:

"BTC geri döndü. Şimdiye kadar balina desteklerinden mükemmel bir şekilde sıçradı. Bu iyiye işaret. Ayı trendlerinde balina dirençleri desteklerden daha iyi çalışır ve boğa trendlerinde de tam tersi geçerlidir. Balina destekleri artık yeniden gündemde, bu da trendin değiştiği anlamına geliyor. Nisan ayı oldukça eğlenceli geçecek."


(Bitcoin balina kümeleri. Kaynak: Whalemap)

O zamandan bu yana, Bitcoin'in fiyatı direnç seviyesi ile 57.000 dolarlık destek arasında gidip geliyor.

Bu trende dayanarak araştırmacılar, fırtına öncesi sessizlik yorumu yapıyor ve Kasım 2020'den bu yana en düşük seviyelerde olan Bitcoin fiyat oynaklığında artış bekliyorlar.

"Destek ve direnç savaşı kızışıyor. Geçen haftaki seviyeler oldukça iyi çalışıyor. Bitcoin, 60.045 dolar seviyesindeki hedefe ilerliyor. Bu, fırtınadan önceki sessizlik mi?"

"Byzantine General" olarak bilinen trader, Bitcoin vadeli işlem piyasasının aşırı derecede ısınmaya başladığını söyledi. Türev piyasası yükselirken, BTC vadeli işlem fonlama oranı sürekli olarak yüzde 0,12'nin üzerinde ilerliyor.

Ortalama olarak, Bitcoin'in varsayılan vadeli işlem fonlama oranı yüzde 0,01'dir. Bu nedenle piyasa yaklaşık 12 kat ısınmış duruyor.

Trader şunları söyledi:

"Açık konuşmak gerekirse, bu oldukça kötü görünüyor. Yüklü bir çıkış piyasanın hayrına olacaktır."


(Bitcoin vadeli işlem fonlama oranı ile hacim grafiği. Kaynak: TradingView.com, Byzantine General)

"NekoZ" olarak bilinen trader ise, Bitcoin'in 4 saatlik grafikteki teknik piyasa yapısının uzun süre daha konsolidasyona işaret ettiğini, ancak yakın vadede düşüş yaşanmayacağına dair ipucu verdiğini belirterek, "Bitcoin'de düşüş olması için bir neden görmüyorum. Uzun pozisyonuma 2 puan daha ekliyorum. Daha yüksek dipler görmeye devam ettiğimiz sürece endişelenmek için hiç neden yok" ifadeleri kullanıldı.

Trader'lar genellikle, aşırı ısınan Bitcoin türev piyasasında küçük bir geri çekilme yaşanabileceğine inanıyor, ancak makro veriler hala iyimser.

Bitcoin 59,000 dolar sınırına yükseldi

 

Uzmanından 'kripto para' uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oyun07 Nisan 2021 09:05

    Reel ekonominin dijitale dönüşümüne yüzlerce, binlerce teknoloji çıkar. CIA ve Gizli güçler bir Bitcoin, tutturdu, tüm dünyayı SOYACAKLAR. Arkasında merkez bankalarının olmadığı hiçbir varlık PARA değildir. Bende ZORTCOİN çıkaracağım, hiç enerji tüketmiyor!. Enerji tüketen bir digital varlık ne kadar yaşayabilir?. Ahmakları büyülediler, malı kitleyip arkalarından kıs kıs gülecekler.

  • Yorum07 Nisan 2021 02:24

    Suriye savaşında bir şişe süte arabasını teklif eden adam var siz o zaman bitcoin le ödeme yapacam dersiniz

  • Yorum07 Nisan 2021 02:23

    Bakın bu paralar nasıl yok olacak ben anlatayım bir savaş çıkınca o sörvırlar patlayınca herşey resetlenecek ayrıca büyük enerji patlamaları yüksek ısı patlamaları gibi gibi ayrıca bir olağanüstü zamanda herkes keş ister bunu unutmayın bitcoin bit olur ve dikkat edin büyük reset diye birşey duymadıysanız Bi araştırın

  • kamil06 Nisan 2021 16:42

    Atın atında balinalar yesin.

  • Bağımsız Düşünce06 Nisan 2021 15:56

    Kripto para SAADET ZİNCİRİ dir ! Sisteme yeni kurbanlar gelmez ise sistem durur !  Birkaç yıl önce kripto  için yorum yapanlar bugün 180 derece ters fikir beyan ediyor , önce kumar dediler şimdi yanılmışız diyorlar ! Kripto paranın gizli sahibi hepsini yemliyor !!!  Hani Milyonluk sanat eserleri var ya aynı o misal Kara para aklayanlar dışında kimin işine yarar ?  Kripto para hiç bir devletin işine gelmez ama bakıyorsun hepsi sessizce izliyor NEDEN ?  Kripto paraya inananlar aynı zamanda TEK DÜNYA DEVLETİNE de İNANMALI !