E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin fiyatı 75 günde ikiye katlandı!---

Bitcoin fiyatı 75 günde ikiye katlandı!

Bitcoin fiyatı 75 günde ikiye katlandı!
17 Mart 2021 - 13:13 borsagundem.com

Bitcoin (BTC) fiyatının son 75 günde ikiye katlanması, bazı analistlerin piyasanın fazla yükselip yükselmediğini sorgulamasına neden oldu.

CaseBitcoin tarafından yapılan bir analiz, Bitcoin fiyatının daha da yükselebileceğini ortaya koyuyor. Bitcoin fiyatının ikiye katlanması için geçen sürenin CaseBitcoin, 2017 boğa piyasasının pik noktasından hemen önce 12 güne kadar düştüğünü açıkladı.

Cointelegraph'taki habere göre; CaseBitcoin, mevcut döngüde kaydedilen en hızlı ikiye katlanma süresinin 7 Ocak'ta, BTC'nin yalnızca 22 günde 21 bin dolardan 42 bin dolara çıkmasıyla görüldüğünü belirtti.

PİYASA DAVRANIŞLARI ARASINDAKİ BENZERLİKLERE DİKKAT ÇEKTİ

Şirket, ocak ayındaki piyasa davranışı ile 2017 boğa piyasasının orta dönemleri olan Ağustos 2017'deki piyasa davranışı arasında benzerlikler olduğuna dikkat çekti. Bitcoin fiyatı, o tarihte 26 günde ikiye katlanarak tarihte ilk kez 5 bin dolara ulaşmış, sonraki haftalarda ise yüzde 40 değer kaybetmişti. Şimdiki yükselişi ele alan CaseBitcoin, şöyle özetledi:

”Son bir kaç ay, genel anlamda 2017 boğa piyasasının orta dönemlerine benziyor. O dönemde BTC fiyatının ikiye katlanması süresi genellikle 100 günün altındaydı, fakat hiç 20'nin altına düşmemişti.”

Analistler, “2013 ve 2017 döngülerindeki kadar hızlı ikiye katlanma süreleri görüp göremeyeceğimiz ilginç olacak" diye ekledi.

2013 yılında ise Bitcoin fiyatının ikiye katlanma süresi, boğa piyasasının pik döneminde dört güne kadar inmişti.

Bitcoin’de bireysel ve kurumsal yatırımcılar yarışıyor

 

Bitcoin 55 bin doların üzerine yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)