E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin 21 ayın zirvesinden keskin düştü ---

Bitcoin 21 ayın zirvesinden keskin düştü

Bitcoin 21 ayın zirvesinden keskin düştü
03 Ocak 2024 - 16:15 borsagundem.com

Bitcoin fiyatı, gelen keskin satışlar ile 24 saat öncesine göre yüzde 7'den fazla değer kaybetti.

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, ABD düzenleyicilerinin Bitcoin borsasında işlem gören fonların onaylanmasına ilişkin ek süre talep ettiği yönündeki haberlerle yüzde 7'den fazla değer kaybetti.

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saat içinde yaklaşık yüzde 8 azalarak 1 trilyon 610 milyar doları aştı.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı, son 24 saatte ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin spot ETF'sinin onayına (borsa yatırım fonu) yönelik karar için ek süre talep ettiği yönündeki iddiaların ardından haftalık kazancının çoğunu vererek yüzde 7,50 düşüş gösterdi.

Bugün TSİ 15.35 itibarıyla 42 bin 230 dolardan işlem gören Bitcoin, dün 46 bin dolara yaklaşarak Nisan 2022'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Bitcoin'in haftalık değer kaybı ise yüzde 2’ye yaklaştı.

Bitcoin'in fiyatı yeni yılda SEC’in 13 Bitcoin spot ETF'si başvurusunun (borsa yatırım fonu) bazılarını ocak ayında başında onaylayacağına ilişkin beklentilerin artmasının etkisiyle yükselmişti. SEC’in kararını 10 Ocak’ta vermesi bekleniyor.

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum ise son 24 saatte yüzde 5’ten fazla değer kazanarak 2 bin 380 dolar seviyesine ulaştı.

Ethereum, 2021'de 4 bin doların üzerine çıkarak rekor kırmıştı.

Bitcoin’in geleceği 2024’te parlak görünüyor

 

Bitcoin '100 bin dolar olacak' tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )03 Ocak 2024 17:07

    ETF ile ilgili onay olmayacak ve de açıklamalar şubat ayına gerçekleşecek ne olacağıda belirsiz.. bu söylem ABd piyasasının uyanmadna baskın yemesi ile bir sert adım attı. Gerçek bilinmişyor.. söylenti gerçek mi? deil mi? bilinmiyor.. ama BTC ciddi manada ilerlerken birden ters köşe yedi. çünku aralıksız soluksuz 36-38 bin lere gelmeden çıktı 45 lere kadar... ee bu oluşabilecek risk tamamen olmaz.. olumlu sonuç olacak hafası satın alındı.. her düşüş her sarkma alım fırsatı goruldu... şuan beklenti var.. beklenti sonrası ne olacak ? çok pozitif senaryolar anlatıldı. hiç negatif düşünce yokken bir haber ters düz etti btc yi. hala durum ortada. 8-9-10 bu tarihler önemli btc de stres olacka. söylemler, açıklşamalar. sözde sonuçlar, hepsi konuşulacak ve spekulasyon haber olarakda işlem yapanlar olacak. bu bakımdan sinir stres olacak ... biraz nakıt tutup olası btc destek dirençlerde bulunöakta mantıklı olabilir. nasip artık. kaç yıldır bu anı beklıyor btc yatırımcılar ETF ler...

  • misaifr03 Ocak 2024 16:56

    bu adileri ek süresi, onay aşaması bilmem nesi bitmez, terk dert milletin hesabında kalan üç kuruşlarıda patlatmak, dünyanın en büyük kumarhanesine dönmüş durumda ve hesapları sıfırlayana kadar durmayacak kan emiciler.