E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'ten yatay açılış---

BİST'ten yatay açılış

BİST'ten yatay açılış
12 Eylül 2013 - 09:23 borsagundem.com

Yurtdışı borsalarındaki yatay hareketin BİST'e de yansıması ve vadeli borsaların görünümünde güne yatay bir başlangıç yapması bekleniyor

Japonya’da çekirdek makine siparişleri verinin beklentilerin altında kalmasına karşılık bölge borsalarının bu duruma çok fazla tepki vermemesi ve vadeli borsaların yataydaki görüntüsü nedenleriyle BIST-100’ün güne yatayda başlamasını bekliyoruz. Rusya’nın girişiminin ardından ABD Başkanı Obama’nın geri adım atmasının haricinde önemli bir gelişmenin ya da verinin bulunmadığı dün, yurtdışı piyasalar yine Suriye geriliminin düşmesini fiyatlandırdı. Bugün açıklanacak işsizlik maaş başvuruları verisinin artış göstereceği ve bunun da Fed’in 18 Eylül’deki toplantısı öncesinde varlık alımlarının azaltılması sürecini sekteye uğratacağının düşünülmesi ABD’de tahvil faizlerinin %2,96’dan %2,92’ye gerilemesini sağladı. Yurtiçinde ise, son üç günde borsada yaşanan %7,6’lık güçlü yükselişin sindirilmek istenmesi dünün zayıf, karışık ve dalgalı geçmesine sebep oldu. Bu kapsamda, 70.370 – 72.432 puan arasında gidip gelen gösterge endeks günü yatayda kapattı. Dünden farklı olarak bugün piyasalarda daha fazla ve etkili haber akışları olduğunu görüyoruz. Bu doğrultuda, gün içinde yurtdışı kaynaklı olarak ABD’de haftalık işsizlik maaş başvuruları, Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi, IEA’nın aylık enerji raporu, yurtiçi kaynaklı olarak da Temmuz ayı cari işlemler dengesi takip edilecektir. Veri akışının geliş saatleri üzerinden gittiğimizde, açılışın cari işlemler dengesi ile olduğunu görüyoruz. İçinde bulunduğumuz döneme de bağlı olarak yurtiçi piyasalar açısından oldukça önemli olan cari işlemler açığının Temmuz ayında 5,3 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Haziran ayında -4,4 milyar $, 2012 yılı Temmuz ayında ise -4,1 milyar $ olan verinin beklentiler doğrultusunda gelmesi halinde yıllık bazda açık 53,7 milyar $’dan 54,9 milyar $’a yükselecektir. Şayet veri beklentiden daha düşük bir açığı işaret eder şekilde gelirse, bu durum Borsa İstanbul’a yükseliş getirerek 73.000 seviyesinin test edilmesini sağlayabilir. Aksi takdirde yatırımcıların kar satışlarına yönelmesi muhtemel olacaktır. Bu çerçevede, günün diğer verileri de izlenmeli ve özellikle gün sonu kapanışına yön verebilecek işsizlik maaş başvurularına dikkat edilmelidir.
(Eti Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)