E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te hafif satıcılı başlangıç---

BİST'te hafif satıcılı başlangıç

BİST'te hafif satıcılı başlangıç
13 Eylül 2013 - 09:21 borsagundem.com

ABD vadelilerinde yaşanan düşüşün etkisiyle Borsa İstanbul'un da güne düşüş ile başlaması bekleniyor

ABD ve Rusya dış işleri bakanları görüşmelere bugün de devam edecek…
ABD ve Rusya dış işleri bakanları Suriye gündemli olarak İsviçre’de dün görüşmelere başlarken, ABD dış işleri bakanı Kerry, Suriye rejiminin verdiği sözlerin yeterli olmadığını, hemen aksiyon alınması gerektiğini belirtirken, ikili arasında görüşmeler bugün de devam edecek. Suriye’nin Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'ne katılma talebi de BM’ye iletildi.
ABD’de işsizlik başvuruları eksik bildirim nedeniyle gerilerken, bütçe açığı da son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi…
ABD'de haftalık işsizlik başvuruları iki eyaletten bildirim yapılamamasının etkisiyle 330.000 olan beklentilerin altında 292.000 olarak gerçekleşirken, Nisan 2006’dan bu yana en düşük seviyeye gerilemiş oldu.
ABD'de bütçe açığı ise Ağustos ayında beklentilere paralel olarak 147,9 milyar dolar ile 2008 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi.
ABD 10 yıllık tahvil faizleri %2,958 seviyesine yükselirken, altın fiyatları ise son 1 ayın en düşük seviyesi olan 1.312 dolara geri çekildi.
Emtia fiyatlarındaki düşüş nedeniyle özellikle emtia hisselerine gelen satışlar sonucu ABD borsaları 7 günlük yükseliş periyodunu sonlandırırken, ABD borsaları %0,3’e varan oranlarda düşüş gösterdi.
Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi beklentilerin üzerinde daralma gösterdi…
Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi Haziran ayındaki %0,7’lik artışın ardından Temmuz ayında, %0,1’lik düşüş beklentisinin üzerinde %1,5 düşüş gösterdi. Avrupa’da sanayi üretiminin beklentilerin altında kalmasıyla Avrupa borsalarında sınırlı da olsa kayıplar görüldü.
Japonya’da ekonomiye ilişkin tahminler yükseltilirken, artırılması beklenen satış vergisinin etkisinin azaltılması için teşvik paketi üzerinde çalışıldığı belirtildi…
Japonya’da hükümet tarafından yapılan Eylül ayı değerlendirmesinde ekonominin ılımlı bir hızda toparlanma yolunda olduğu ve deflasyondan çıkmaya başladığı belirtilirken, ekonomiye ilişkin tahminler yükseltildi.
Nisan ayında satış vergisinin %5’ten %8’e çıkarılmasının planlandığı ülkede, vergi artışlarının etkisini azaltmak için kurumlar vergisi indirimi de dahil olmak üzere 50 milyar dolarlık yeni bir canlandırma paketi üzerinde çalışıldığı belirtildi.
Hindistan’da sanayi üretimi beklentilerin aksine artış gösterdi…
Hindistan’da sanayi üretimi Temmuz ayında %0,9’luk düşüş beklentisine karşılık %2,6 artış gösterirken, değer kaybeden Rupi ve yavaşlayan büyümeye karşılık olumlu sinyal verdi.
Endonezya Merkez Bankası faiz oranlarını 25 baz puan artırdı…
Endonezya Merkez Bankası, zayıflayan para birimine destek sağlamak ve enflasyon beklentilerini kontrol altına almak adına beklentilerin aksine faiz oranlarını 25 baz puan artırarak %7,25'e çıkardı.
Cari açık Temmuz ayında beklentilerin üzerinde geldi…
Cari açık Temmuz ayında 5,3 milyar dolar beklentilerin üzerinde 5,79 milyar dolar olarak açıklanırken, Ocak – Temmuz döneminde ise 8 milyar dolar artışla 42,1 milyar dolara yükseldi.
 BİST – 100 endeksi pozitif ayrışırken, faizlerde düşüş, kurlarda ise yükseliş görüldü…
Faiz oranlarındaki düşüşün de etkisiyle BİST – 100 endeksi ikinci seansta bankacılık sektörü öncülüğünde gelen alımlar sonucu %1,3 artışla 72.500 direncinin üzerinde 72.722 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi.
Gösterge tahvil faizinde en düşük %9 seviyesi görülmesine karşılık 14 baz puanlık azalışla %9,18’e, 10 yıllık tahvil faizlerinde de 7 baz puanlık azalışla %9,79’a geri çekilme yaşandı.
Dolar TL’de ise 2,03’e doğru bir yükseliş yaşandığı görülürken, sepet kurda da 2,34’lerden 2,36’ların üzerine yükseliş gerçekleşti.
BİST–100 endeksinin hafifi satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz…
ABD vadelilerinin %0,2’ye varan düşüşü ile birlikte Avrupa borsalarınında da güne hafif satıcılı başlama beklentisi doğrultusunda BIST–100 endeksinin güne hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz."
(A1 Capital Menkul Değerler)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)