E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif satıcılı başlangıç---

BİST'te hafif satıcılı başlangıç

BİST'te hafif satıcılı başlangıç
15 Ağustos 2013 - 09:09 borsagundem.com

Avrupa borsalarının hafif satıcılı başlaması doğrultusunda BİST'in güne hafif satıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor

- St. Louis Fed Başkanı James Bullard düşük enflasyona vurgu yaparken, varlık alımlarının azaltılmasında ölçülü ve temkinli olunması gerektiğini belirtti…
    St. Louis Fed Başkanı James Bullard düşük enflasyon görünümü ile ilgili endişelerini tekrar dile getirerek FED’in %2 olan enflasyon hedefini tutturamazsa güvenilirliğini kaybedebileceğini, varlık alımlarının azaltılması konusunda daha fazla ekonomik veriye ihtiyaç olduğunu, FED'in atacağı ilk adımlarda ölçülü ve temkinli olunması gerektiğini belirtti.
    Bloomberg’in ardından Reuters tarafından yapılan ankette de Eylül ayı ön plana çıkarken, varlık azaltımında ilk adım olarak 15 milyar Dolarlık beklentinin oluştuğu görüldü.
    FED endişelerinin yeniden hakim olduğu ABD borsaları dün Haziran ayından bu yana en kötü günlük performansını göstererek %0,7’ye varan oranlarda düşüş gösterdi.
    - ABD’de ÜFE beklentilerin altında kaldı…
    ABD’de ÜFE Haziran ayındaki %0,8’lik artışın ardından Temmuz ayında %0,3’lük artış beklentisine karşılık beklentilerin altında kalarak değişim göstermedi. Çekirdek ÜFE ise %0,2’lik artış beklentisine karşılık %0,1 artış gösterdi.
    Yıllık ÜFE %2,5’ten %2,1’e gerilerken, yıllık çekirdek ÜFE ise %1,6’dan %1,2’ye gerileyerek Kasım 2010’dan bu yana en düşük seviyeye indi.
    - Japonya Maliye Bakanı kurumlar vergisindeki olası indirimin hemen bir etki yapmasını beklemediğini belirtti…
    Japonya Maliye Bakanı Aso, kurumlar vergisindeki olası indirimin ekonomiye hemen olumlu bir etki yapmasını beklemediğini belirtirken, Japon Yeni’ndeki değer kazancının da etkisiyle Nikkei endeksi %1,9 düşüş göstermekte.
    Japon Hükümeti tarafından yayınlanan raporda da fiyatlarda son dönemde yukarı yönlü hareket görüldüğü, ekonominin henüz deflasyondan çıkmadığı, ancak bu yönde ilerlemekte olduğu belirtildi.
    - Euro Bölgesi’nde büyüme beklentilerin üzerinde geldi…
    Euro Bölgesi’nde 2. çeyrekte büyüme %0,2 olan beklentilerin üzerinde %0,3 olarak açıklandı ve Euro Bölgesi böylece 7 çeyrek sonra ilk kez daralma sürecini sonlandırmış oldu.
    Euro Bölgesi büyümesinin beklentilerin üzerinde gelmesinde Almanya’daki büyümenin %0,6’lık beklentinin üzerinde %0,7 olarak açıklanması ve Fransa’daki büyümenin %0,2’lik beklentiye karşılık %0,5 artış göstermesi etkili oldu.
    Avrupa’da büyüme verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi ile Avrupa borsaları yükselişini dün de devam ettirdi ve 3 ayın en yükseğine çıktı.
    - Yurtiçi piyasalarda yatay bir seyir hakimdi…
    Güne hafif alıcılı bir açılışla başlayan ve %0,8 yükseliş gösteren BİST–100 endeksinde 76.000 seviyelerinin üzerinden gelen sınırlı satışlar sonucu BİST – 100 endeksi %0,1’lik sınırlı yükselişle 75.586 seviyesinden günü tamamladı.
    Gösterge tahvil faizinde 3 baz puanlık artışla %9,15’e yükseliş görülmesine karşılık, 10 yıllık tahvilde ise 9 baz puanlık düşüşle %9,23’e geri çekilme yaşandı.
    Dolar / TL’de 1,94 seviyesi görülmesine karşılık 1,93’e doğru geri çekilme yaşanırken, 2,26’ya yaklaşan sepet kurda da 2,25’in altından kapanış gerçekleşti.
    - BİST–100 endeksinin güne hafif satıcılı başlamasını bekliyoruz…
    ABD vadelilerindeki %0,2’lik düşüşle birlikte Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı başlama beklentisi doğrultusunda BIST–100 endeksinin güne hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz."
(A1 Capital Menkul)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)