E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te hafif alıcılı seyir olabilir---

BİST'te hafif alıcılı seyir olabilir

BİST'te hafif alıcılı seyir olabilir
13 Şubat 2018 - 09:25 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün yatay/hafif alıcılı seyir ile açılması ve bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ TEPKİ ALIMLARI EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ...

BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününde, yurtdışı hisse piyasalarında satış baskısının hafiflemesi eşliğinde gözlenen pozitif görünüm ve döviz kurlarında yaşanan gerileme paralelinde günü %1,1 yükselişle 114,822 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %1,9, BIST Sanayi Endeksi ise %0,4 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
PİYASALARDAKİ TOPARLANMA EŞLİĞİNDE POZİTİF SEYRİN DEVAMI…

Yurtdışı hisse piyasalarında toparlanma eğilimi devam etmekte, risk iştahı ise değerlemelerin normal seviyelere gerilemesi eşliğinde yavaş yavaş yeniden pozitife dönüyor. Ancak ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki devam eden yükseliş ve VIX Endeksi’nin mevcut durumda bulunduğu seviyeler yakından takip edilmekte. Tahvil faizlerindeki yükseliş ile birlikte hedeflenen S&P500 endeksi getirisi ile ABD 10 yıllık tahvil getirisi arasındaki fark 10 yıllık ortalama olan %4’ün altına düşmüş durumda. Bu çerçevede, yatırımcılar tahvil faizlerinde devam eden yükseliş nedeniyle riskli varlıklara yönelirken geçtiğimiz dönemlerde olduğu kadar rahat davranamamakta. Yurtiçinde piyasalarda ise TL varlıklar kayıplarını geri alma çabası içerisinde. Ancak son dönemde yurtdışı hisse piyasaları ile korelasyonu yüksek seviyede bulunan BIST 100 Endeksi’nde alım yönlü pozisyonların yanı sıra dalgalanmalar nedeniyle de satış konusunda da dikkatli olunması gerektiğini düşünüyoruz. Sabah itibariyle ise, Asya piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli Hisse piyasaları ise hafif satıcılı. BIST 100 Endeksi'nin bugün yatay/hafif alıcılı seyir ile açılmasını ve bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

FROTO…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %47 artışla beklentilerin hafif üzerinde olarak 510 milyon TL (beklenti 459 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %21 artışla beklentilerin hafif altında olarak 595 milyon TL (beklenti 656 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

TTRAK…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %32 artışla beklentilerin üzerinde olarak 104 milyon TL (beklenti 89 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %12 artışla beklentilere paralel olarak 137 milyon TL (beklenti 140 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

AKGRT…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %52 artışla beklentilere paralel olarak 41 milyon TL net kar (beklenti 38 milyon TL) açıkladı. (KAP)

TTKOM…Nötr… Saudi Telecom CEO Khaled Biyari, Türk Telekom'un büyük ortağı Otaş'ın ödeyemediği 4,75 milyar USD’lik kredi için bankalarla görüşmelerin sürdüğünü söyledi. (Business HT)

ULKER/BIZIM/KERVT…Nötr… Yıldız Holding, kısa vadeli kredilerinden 1 milyar USD tutarındaki kısmının, uzun vadeli kredi haline getirildiğini açıkladı. Ek olarak Yıldız Holding, 2017 yılını bir önceki yıla kıyasla %22 ciro büyümesi gerçekleştirerek, 42,3 milyar TL ciro ile tamamladığını ve 2018 yılında da toplamda %19 ciro büyümesi öngörüldüğünü bildirdi. Ayrıca, Ülker Bisküvi, Bizim Toptan Satış Mağazaları ve Kerevitaş'ın bu çerçevede, 2017 yılını piyasa beklentilerinin üzerinde kapatacağı ve 2018 yılına yönelik de çift haneli büyüme hedeflendiği belirtildi. (KAP)

VAKKO…Nötr… Şirket, stratejik alternatiflerin tespiti ve değerlendirilmesi amacıyla Credit Suisse ile imzalanan danışmanlık sözleşmesi kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektiren herhangi bir yeni gelişme bulunmadığını açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,2 yükselişle 141,650 seviyesinden tamamladı.
Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 141,000 – 142,750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, ABD’de bütçe teklifi gelişmelerine bağlı olarak gelişen ülke para birimlerine karşı zayıf seyir izlerken, Türk Lirası pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Şubat vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,5 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yaşanan gerileme ve bütçe teklifine ilişkin endişeler eşliğinde Dolar’ın global bazda zayıf seyri ile birlikte yükseldi. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,7 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın ABD’de bütçe teklifi gelişmelerine bağlı olarak gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf seyir izlediği günde Euro, pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Şubat vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü yatay seyir ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)