E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif alıcılı başlangıç---

BİST'te hafif alıcılı başlangıç

BİST'te hafif alıcılı başlangıç
23 Eylül 2013 - 09:11 borsagundem.com

ABD'de borç tavanı ve harcama kesintileri nedeniyle Borsa İstanbul'un haftaya hafif alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor

Almanya’daki seçimleri beklendiği şekilde Başbakan Merkel’in kazanması, ABD’de borç tavanı ve harcama kesintilerinin yarattığı sıkıntı nedeniyle BIST-100 endeksinin bugüne hafif alıcılı olarak 78.000 puan civarından açılış yapmasını bekliyoruz.
Suriye kaynaklı tansiyonu iyiden iyiye düşmesi, ABD Hazine eski Bakanı Summers’ın Fed Başkanlığı yarışından çekildiğini açıklaması, Fed’in varlık alım programını değiştirmemesinin yanı sıra azaltıma başlama tarihi konusunda da net bir şey söylememesi geçen hafta borsaların yükseliş kaydetmesine neden oldu.
Geçen haftaki Fed kararının ardından yapılan açıklamalar nedeniyle piyasalar artık daha fazla ABD makro verilerine odaklanacaktır. Fed’in varlık alımlarını makro verilere bağlaması, bu haftaki yoğun veri akışından özellikle gelişmekte olan ülkelerin daha fazla etkilenmesine sebep olacak gibi görünüyor. Bu nedenle, yeni haftada özellikle Salı – Cuma arasında yoğunlaştığı görülen verilerin takip edilmesini tavsiye ediyoruz. Hafta sonunda Almanya’da seçimler yapıldı ve beklendiği şekilde seçimleri CDU – CSU kazandı. Euro karşıtı "Almanya İçin Alternatif" partisinin %4,7 oy ile %5’lik barajın hemen altında kalması Merkel’in çıkaracağı milletvekili sayısı açısından pozitif olması bugün Avrupa borsalarının kısmi pozitif açılmasına yol açacaktır diyebiliriz. Buna karşılık, ABD’de 1 Ekim’e kadar çözülmesi gereken borç tavanı sorununda ilerleme sağlanamaması yeni haftanın bu açıdan baskılı geçmesini sağlayabilir. Bu nedenle, hafta boyunca ABD’deki borç tavanı, bütçe kısıntıları ve makro verilerin (beklentiler karışık) takip edilmesini tavsiye ediyoruz.
(Eti Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)