E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif alıcılı başlangıç---

BİST'te hafif alıcılı başlangıç

BİST'te hafif alıcılı başlangıç
12 Eylül 2013 - 09:01 borsagundem.com

Borsa İstanbul 100 endeksinin güne Avrupa'ya endeksli olarak hafif alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor

ABD ve Rusya dış işleri bakanları bugün Suriye konusunu değerlendirecek…
Rusya’nın ABD heyetine Suriye’nin kimyasal silahlarının uluslararası denetime verilmesi kapsamında hazırladığı plan ABD heyetine sunulurken, ABD Heyeti’nden gelen ilk yorumlar planın gerçekleştirilmesi halinde gerçek bir fırsat sunduğu şeklinde olurken, bugün ABD ve Rusya dış işleri bakanları Suriye gündemli olarak İsviçre’de görüşecek.
ABD’de işletme stokları ve toptan satışlar beklentilerin altında artış gösterdi…
ABD'de toptan eşya stokları Temmuz ayında taleplerin azalması ile %0,3’lük artış beklentisine karşılık %0,1 artış gösterirken, stoklar son 4 ayda ilk kez artış gösterdi.
Toptan satışlar ise Haziran ayındaki %0,4’lük artışın ardından %0,5’lik artış beklentisine karşılık %0,1 ile beklentilerin altında artış gösterdi.
Apple’daki düşüşe karşılık Suriye’ye askeri müdahale ihtimalinin azalmasına bağlı olarak S&P 500 Endeksi %0,31, Dow Jones ise %0,89 artış gösterirken, Apple’daki düşüş nedeniyle Nasdaq endeksi %0,11 geriledi.
Japonya’da makine siparişleri beklentilerin altında artış gösterdi…
Japonya’da çekirdek makine siparişleri Haziran ayındaki %2,7’lik düşüşün ardından, Temmuz ayında %2,4’lük artış beklentisine karşılık %0,2 artış gösterdi. Yıllık bazdaki artış ise %7,7’lik beklentinin altında %6,5 olarak gerçekleşti. Nikkei endeksinde Japon Yeni’ndeki değerlenmeye de bağlı olarak %0,5’e varan oranda düşüş hakim.
Çin Başbakanı Li, ekonomideki toparlanmaya karşılık henüz sağlam olmadığını belirtti…
Çin Başbakanı Li, Çin'de son dönemde görülen ekonomik toparlanmaya karşılık, ekonomik toparlanmanın birçok belirsiz faktörden ötürü henüz somut olmadığını belirtti.
İngitere’de işsizlik oranı gerilerken, Avustralya’da artış gösterdi…
İngiltere’de işsizlik oranı Temmuz ayında %7,8’den %7,7’ye gerilerken, işsiz sayısı 4,5 yılın en düşük seviyesine geriledi.
Avustralya’da ise istihdam Temmuz ayındaki 11.400 kişinin ardından Ağustos ayında da 10.800 kişi azalarak son 2 ayda üst üste düşüş gösterdi ve işsizlik oranı %5,7’den %5,8’e yükselerek son 4 yılın en yüksek seviyesine çıktı.
S&P’den Türkiye’ye bütçe uyarısı geldi…
S&P reel faizlerdeki artış, zayıflayan kredi büyümesi, kurdaki değer kaybı nedeniyle Türkiye’de büyümenin hız kesmesine bağlı olarak cari açıkta azalma kaydedileceğini, seçim takvimi ve zayıflayan büyüme görünümü nedeniyle bütçe açığının 2013 ve 2014'te %3'e doğru kötüleşebileceğini belirtti. Maliye Bakanı Şimşek ise bütçenin hedeflerinden daha iyi performans gösterdiğini belirtti.
- BİST – 100 endeksinde yatay hareket olurken, kur ve faizlerde geri çekilme yaşandı…
Suriye’ye askeri müdahale olasılığının şimdilik gündemden çıkmasına bağlı olarak tepki alımları ile güçlenen BİST – 100 endeksi, güne kurlardaki yükselişe bağlı olarak hafif satıcılı başlamasına karşılık gün içinde 72.500 direncine doğru hareket etti. BİST – 100 endeksi dün yatay kapanış gerçekleştirirken, endekste hafta başından bu yana yükseliş %7’ye yaklaştı.
Sabah saatlerinde yukarı yönlü hareket gösteren Dolar TL’de 2,03’e doğru bir hareket yaşanmasına karşılık, 2,01’in hemen üzerinden kapanış gerçekleşti. Sepet kurda ise yatay hareket gözlendi.
Gösterge tahvilde 10 baz puanlık düşüşle %9,32’ye, 10 yıllık tahvil faizlerinde ise 3 baz puanla sınırlı bir düşüşle %9,86’ya gerileme yaşandı.
BİST–100 endeksinin hafifi alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz…
ABD vadelilerindeki yatay harekete karşılık Avrupa borsalarının güne %0,2’ye varan oranlarda yükselişle başlama beklentisi doğrultusunda BIST–100 endeksinin güne hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz."
(A1 Capital Menkul Değerler)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)