E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST’i sanayi sırtladı!---

BİST’i sanayi sırtladı!

BİST’i sanayi sırtladı!
19 Şubat 2021 - 15:09 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da sanayi ve bankacılık endekslerinde ters yönlü gidişat sürerken, sanayi endeksinin BİST 100 üzerindeki ağırlığı da rekor seviyelerde.

BIST 100 endeksindeki yükseliş eğilimi artarken, sanayi hisseleri bu yükselişi sırtlamış durumdayken, sanayi endeksinin de Borsa İstanbul'daki ağırlığı tarihi zirvesinde.

Sanayi endeksinin ağırlığının yükselmesinde hisse bazındaki yükselişler ile şirketlerin piyasa değerlerinin rekor seviyelere ulaşması etken oldu.

Ford Otosan 64,3 milyar TL piyasa değeriyle Koç Holding’den 13 milyar TL daha yüksek bir seviyeye işaret etti.  Sasa Polyester ve Gübre Fabrikaları gibi sanayi şirketlerinin de piyasa değerleri yükseldi. Sanayi endeksi içerisindeki en değerli şirketler ise 51 milyar TL ile Ereğli, 41 milyar TL ile Sasa Polyester olurken, onları İskenderun Demir Çelik, Gübre Fabrikaları izledi.

Sanayi şirketlerinin piyasa değerinde yaşanan artışla borsadaki ilk 10 şirket içinde sadece bir banka ve bir perakende şirketi yer aldı.

BANKACILIĞIN AĞIRLIĞI DÜŞTÜ

Bankacılık endeksinin BIST 100 endeksindeki ağırlığı yüzde 15'e seviyelerine gerililedi. 2009-2011 dönemi içerisinde bankacılık endeksinin BIST 100 içindeki ağırlığı yüzde 50'lere kadar yükselmişti.

Getiri bazlı performanslarda da sanayi hakimiyeti görülüyor. 2016 yılı Şubat ayından bu yana Borsa İstanbul Sanayi Endeksi yüzde 226 getiri sağlarken, aynı dönem içerisinde bankacılıktaki getiri yüzde 12’de kaldı.

Borsa İstanbul'da risk iştahı sürüyor

Şirketlerin açıklanan 2020 yılı 12 aylık bilançoları

3 şirketin bedelli sermaye artırımına SPK'dan onay

Verusa, Pamukova Elektrik’i halka arz edecek

Borsadan para kazandıracak 3 strateji

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ggff ..evlen meye milyon lazım20 Şubat 2021 02:58

    İs yok .kira olmuş 1500 .i elektrik su işin ma mutfak .bi duya para. Sayın Erdoğan senin donemide evlene miyoruz. Ev . Araba almak hayal.kisede sürün mek istemiyor. Gençler evde kaldı.sayin cumhur başkanı.

  • iflas eden yatirimci19 Şubat 2021 19:47

    bankalar cok kotu. Son 3 yildir cok kotu performans gosteriyorlar. Artmayi birak eksideler, yillarca parasini bankalara yatiran bir yatirimci benim gibi suan iflas etmistir :) HAlkb VAKBN pismanliktir, 

  • Batık borsacı19 Şubat 2021 15:46

    Kadın önceliği eşitliği derken aileyi bitirdiniz bir an önce İstanbul sözleşmesini iptal edin eşcinsellik serbest, kadının beyanı esastır dediniz; kocam bana tokat attı dese adam 6 ay evden uzaklaştırma cezası alıyor! Bu yanlıştan bi an önce dönün!