E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'i dalgalı seyir bekliyor---

BİST'i dalgalı seyir bekliyor

BİST'i dalgalı seyir bekliyor
12 Eylül 2013 - 09:17 borsagundem.com

Güne yatay bir başlangıç yapması beklenen Borsa İstanbul'un gün içerisindeki verilere odaklı olarak dalgalı bir seyir izlemesi bekleniyor

Suriye’ye yönelik kaygıların azalması ile hafta başından bu yana %7 yükseliş kaydeden BİST dün güne kar realizasyonları ile başladı. Gün içinde gelen kar realizasyonlarını 71.000 seviyeleri üzerinde karşılamayı başaran Endeks sonrasında yatay bir seyir izlediği günü 16 puan düşüşle 71.772 seviyesinden tamamladı. Suriye konusunda rahatlayan piyasalar önümüzdeki hafta FED’in yapacağı toplantıya odaklanmış görünüyor. Özellikle FED’in 18 Eylül’de yapacağı toplantıda tahvil alımlarını azaltmaya başlayabileği beklentisinin piyasaların baskı altına alabileceğini düşünüyoruz. Bugün piyasalar içeride saat 10:00’da açıklanacak Temmuz ayı cari açık verileri (beklenti cari açığın 5.3 milyar dolar seviyesinde gelmesi yönünde) dışarıda ise ABD haftalık işsizlik başvuruları verisini izleyecek. Güne yatay bir seyirle başlamasını beklediğimiz piyasaların, sonrasında yurt dışı piyasaları ve açıklanacak verileri takip ederek dalgalı bir seyir izleyeceğini düşünüyoruz.
Para ve Döviz Piyasaları:
Merkez Bankası’nın (50 milyon Dolar) döviz satım ihalesine dün 97 milyon Dolar tutarında teklif gelirken ortalama fiyat 2,0136 TL olarak belirlendi. Gün içinde 2,0040 – 2,0275 bandında işlem gören USD/TRY paritesi önceki kapanışa göre %0,11 oranında değer kaybederek günü 2,0118 seviyesinden tamamladı. Euro’nun Dolar karşısında bir miktar değerlenmesi nedeniyle de Lira döviz sepeti karşısında %0,08 oranında değer yitirdi. Tahvil-bono piyasalarında gösterge tahvilinin getirisi düşmeye devam ediyor. Dün %9,17 - %9,35 seviyeleri arasında hareket eden iki yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 10 baz puan düşüşle günü %9,32 seviyesinden tamamladı.
Yurt Dışı Gündem:
Euro Bölgesi sanayi üretiminin düşmesi bekleniyor Temmuz ayında sanayi üretiminin önceki aya göre %0,3 oranında düşmüş olabileceği tahmin ediliyor. Haziran ayında sanayi üretimi aylık bazda %0,7 oranında artış göstermişti. Veriler bugün 12:00’de (TSİ) açıklanacak.
ABD haftalık işsizlik başvurularında artış bekleniyor İşsizlik maaşlarından yararlanabilmek için 07 Eylül tarihine kadarki bir haftalık sürede 330 bin kişinin başvuruda bulunmuş olabileceği tahmin ediliyor. Önceki hafta başvurular 323 bin olarak belirlenmişti. Devam eden işsizlik başvurularının da 2 milyon 968 bine çıkmış olabileceği tahmin ediliyor. Veriler bugün 15:30’da (TSİ) açıklanacak."
(Şeker Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)