E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de tepki ihtimali yükseldi---

BİST'de tepki ihtimali yükseldi

BİST'de tepki ihtimali yükseldi
29 Ağustos 2013 - 09:33 borsagundem.com

BİST 100’de oluşan üçgen formasyon aşağı kırıldıktan sonra minimum düşüş hedefine ulaştı

ABD borsaları yükselen petrol fiyatlarından destek alarak günü sınırlı yükselişlerle kapattı. BIST ise sert satışlarla başladığı günü %0,10 düşüşle 65.452 puan seviyesinden tamamladı. BIST bankacılık endeksi ayrışarak günü %3’e yaklaşan yükselişle kapattı. Asya borsalarında genel olarak yükseliş var. Hindistan ve Güney Kore’de %1’in üzerinde yükselişler var. Japonya ve Hong Kong’da ise yükselişler %1’in altında seyrediyor. Değerli metallerde kayıplar dikkat çekiyor.
Yurtdışında bugün veri tarafında ABD’de açıklanacak ikinci çeyrek revize GSYİH (%2,1 bekleniyor) verileri açıklanacak. Verinin beklentilerden iyi gelmesi piyasalara satış, altında gelmesi ise alış getirebilir. Verinin beklentilerden iyi gelmesi FED’in parasal teşvikleri azaltmaya Eylül’de başlayacağını ve miktarının yüksek olacağı beklentisini güçlendirebilir. Aksi yönde bir veri ise özellikle gelişmekte olan ülke borsaları tarafından olumlu algılanacaktır. Yurtdışında bugün açıklanacak bir diğer veri ise ABD haftalık işsizlik başvuruları olacak. Yurtdışı ve yurtiçi piyasalarda ana gündem Suriye’ye yönelik olası bir askeri müdahale ve ayrıntıları olmaya devam edecek. Yükselen petrol fiyatları müdahalenin uzak olmadığının işaretini veriyor. Petrol fiyatlarında yaşanan yükselişler orta vadede Türkiye için negatif etki yapacaktır. Yurtiçinde faizler ve döviz kullarındaki gelişmeler takip edilmeye devam edilecek. Dün 2,07 seviyelerini gören Dolar/TL’de paritede yaşanan gerilemeye rağmen son kotasyonlar 2,04 seviyesi altından geçiyor. Döviz kurlarında yaşanan gevşeme BIST’in güne pozitif bir açılış yapacağının işaretini veriyor.
BİST 100’de oluşan üçgen formasyon aşağı kırıldıktan sonra minimum düşüş hedefine ulaştı. Endeks kısa vadede 64.000- 65.000 aralığında destek buldu. Bu aralık hem 48.000’li seviyelerden başlayan yükseliş trendinin fibonacci %61,8 düzeltme seviyesine hem de 2009 yılında başlayan yükseliş trendi çizgisinin geçtiği trend desteğine denk gelmektedir. Endeks 65.000 üzerinde kaldıkça kısa vadede 67.000 ve 70.000 seviyelerine doğru tepki yükselişi yapmayı deneyecektir. Bankacılık endeksinin BIST 100’e göre relatif grafiğinde oluşan pozitif uyumsuzluk tepkinin güçlü olabileceğine işaret ediyor. Kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı satımdan dönme eğiliminde olması tepki denemelerini destekliyor.

ASYA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)