E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de dengeli açılış---

BİST'de dengeli açılış

BİST'de dengeli açılış
11 Eylül 2013 - 09:09 borsagundem.com

Son dönemdeki oluşan olumlu havayı değiştirecek bir gelişme olmamasından dolayı BİST'in pozitif görünümünü devam ettirmesi bekleniyor

Borsalardaki pozitif havayı bozacak herhangi bir gelişmenin bulunmaması, veri akışının zayıf olması ve kurların güne bir miktar yükselişle başlaması doğrultusunda BIST-100 endeksinin güne dengeli bir açılış yapmasını bekliyoruz.
Çin’de önceki gün yayınlanan ve beklentilerden daha iyi gelen ihracat datasının ardından dün de sanayi üretimi ve perakende satışlar verisinin iyi gelmesi, Rusya’nın Suriye’deki kimyasal silahların uluslararası denetime verilmesi teklifine Suriye’nin olumlu yanıt vermesiyle ABD’nin askeri müdahalede bulunmayacağı beklentilerinin fiyatlandırılması dün yurtdışı borsaların yükselişinde ana unsurlar oldu. Yurtiçinde ise, gerek Suriye’ye yönelik azalan endişeler gerekse 2.çeyrek büyüme verisinin %3,5 olan beklentileri aşarak %4,4 seviyesinde gelmesi Borsa İstanbul’un bir kez daha %3’lük kazanç elde etmesini sağladı. Bugün yurtiçinde önemli bir haber akışı görünmüyor. Yurtdışında ise, Rusya’nın girişimi ve Suriye’nin kabulü sonrasında şayet ertelenmezse, ABD’nin Suriye’ye askeri müdahalesine yönelik görüşme oylama yapılacak. Basında yer alan haberlere göre ABD Başkanı Obama’nın, Kongre’den müdahale oylamasını ertelemesini istemesi, bugün de Suriye konusundaki gerilimin düşmeye devam edeceğini gösteriyor. Gün içinde piyasalarda hareket yaratabilecek türden önemli bir veri akışının bulunmaması ise, borsaların son günlerde oluşturulan iyimser havayı devam ettirmek isteyebileceğini düşündürüyor. Bu kapsamda, son iki günde gördüğümüz güçlü yükseliş kadar olmasa da, bugün BİST-100 endeksinin ivme kaybetmesini bekliyoruz. 65.000 seviyesinden gelen tepkiye rağmen orta vadeli sıkıntıların devam ettiğini düşünüyor, bu kapsamda da 77.000’e doğru olası yükselişin hisse azaltımı için satış fırsatı olarak değerlendirilebileceğini öngörüyoruz.
(Eti Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)