E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de 76.000 önemli direnç---

BİST'de 76.000 önemli direnç

BİST'de 76.000 önemli direnç
05 Temmuz 2013 - 09:12 borsagundem.com

ABD’de açıklanacak kritik istihdam verisi öncesinde bu sabah Asya borsalarında genelde yükselişler var

Vakıf Yatırım Tarafından HazırlananGünlük Bülten:
Önceki gün yaşanan sert satışların ardından dün tepki alımları ile başlayan BIST 100, Avrupa borsalarındaki yükselişlere karşın ilk seans dalgalı bir seyir sürdürdü. İkinci seans durgun seyreden BIST 100, 15.30’da basın toplantısı yapan Draghi’nin faiz indirim sinyali ile birlikte günü %2.29 yükselişle 75,409.6 puandan kapattı. Dün açıklanan aylık fiyat gelişmeleri raporunda TCMB, Haziran’da enflasyonun beklentilerin üzerinde gelmesine neden olan işlenmemiş gıda ve ulaşım grubunun, gıda fiyatlarındaki düzeltme ve enerji fiyatlarında olumluya dönecek baz etkisine bağlı olarak enflasyonun aşağı yönlü bir hareket sergileyeceğini tahmin etmektedir. Ayrıca TCMB’nin açıkladığı TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru endeksi 120 seviyesinin çok uzağında kalarak, aylık yüzde 3,55 değer kaybıyla 119,91 puandan 115,65 puana indi. Bugün içeride 14.30’da Nisan ayı konut fiyat endeksi ve 17.30’da Hazine nakit dengesi izlenecek. BOE yeni Başkan Mark Carney göreve geldikten sonra ilk toplantısında, parasal genişleme planını ve faizi değiştirmedi. PPK üyeleri, ekonomik toparlanmanın henüz kesin olmaması ve tahvil faizlerinin yükselmesiyle beraber kullanabilecekleri yeni araç arayışına girdi. ECB beklentiler yönünde faiz oranlarını değiştirmeyerek %0.5’de, mevduat faiz oranını da %0.0 olarak bıraktı. Basın açıklamasında, gösterge faizin uzun bir dönem için mevcut ya da daha düşük seviyelerde kalacağını belirten Draghi, negatif mevduat faizine teknik olarak hazır olduklarını ve önümüzdeki dönemlerde olası kararlar arsında yer alabileceğini açıkladı. Ayrıca ekonominin hala zayıf olduğunu ve toparlanmanın istikrar kazanması gerektiğinin, politika gerektirdiği sürece genişlemeci olunacağının altını çizdi. Draghi’nin açıklamalarıyla avro/dolar paritesi hızlı bir şekilde değer kaybederken, Avrupa borsalarındaki yükseliş hızlandı. Stoxx Europe 600 endeksi dün %2.29 değer kazandı. Almanya’da DAX endeksi %2.10, İngiltere FTSE 100
endeksi %3.44, Fransa CAC 40 endeksi %2.89 yükselişle kapattı. Mısır’da ise önceki gün ordunun yönetime el koymasından sonra, dün borsası %6.4 artışla açıldı, %7.3 yükselerek kapattı. Portekiz ise istifa etkisinin azalmasıyla günü %3.73 artıda kapattı. Bugün veri gündeminde Almanya Fabrika siparişleri Mayıs ayı verisi var. Beklenti %1.2 artış göstermesi yönünde.
ABD'de dün spot piyasalar 4 Temmuz Bağımsızlık Günü tatili nedeniyle kapalıydı. Bugün TSİ 15.30’da piyasada gözler açıklanacak olan Haziran ayı tarım dışı istihdam raporunda olacak. Bloomberg beklenti anketine göre, Haziran ayında istihdamın 165 bin kişi artacağı, işsizlik oranının ise %7.5 olacağı tahmin ediliyor. Açıklanabilecek zayıf bir veri FED’in tahvil alım hızını düşürmeyeceğine yönelik
umutlarını artırabilir.
ABD’de açıklanacak kritik istihdam verisi öncesinde bu sabah Asya borsalarında genelde yükselişler var. Çin borsası %0.65 artıda, Japonya borsası %1.86 civarı artıda işlem görüyor. ABD vadelileri ise %1 civarı yukarıda seyrediyor. Avrupa borsalarının güne yatay başlamaları beklenirken, BIST-100 endeksi yeni güne mhafif alıcılı başlayabilir.
BIST 100 Endeksi, gün boyunca dalgalı bir seyir izledi. Güne taleple başlayan endeks, daha sonra gelen satışlarla geriledi. İkinci seansta gelen haberlerinde etkisiyle hızlı bir yükseliş gösterdi. Gün sonu itibari ile önceki günkü kayıplarını telafi etmiş oldu. Endeks geniş bantta dalgalanmaya devam ediyor. Destek ve direnç hatları, bantların dışında azda olsa netleşmeye başladı. Geçen üç hafta içerisinde yeni bir formasyon oluşumu meydana geldi. Endeksin bulunduğu seviye itibari ile formasyon üst bandı 76500 puanda bulunuyor. Bu seviye önemli bir direnç olarak çalışacak. Desteklerimiz ise 73500 ile 71000 puanlarda bulunuyor.
    BIST-30 Teknik Analiz
Endeks kontratları bir önceki günkü sert düşüşün üzerine dünkü işlemlerde ciddi tepki alımlarına sahne oldu ve kontratlar bir önceki kapanışına göre 3,025 puan yükselerek 92,400 uzlaşma fiyatından kapandı, açık pozisyon sayısı ise 6,324 kontrat azalışla 148,980’e geriledi. Geldiğimiz noktada endeks kontratları iki kuvvetli seviye olan 89,000 ve 93,000 puan arasında sert hareketler gösteriyor, bu iki seviyede önemli, kırılmaları durumunda hareketler ivmelenerek devam edebilir. Bugün için 92,500, 93,000 ve 93,800 puan seviyeleri direnç konumunda bulunuyor, destekler ise 91,500 ve 90,000 puan seviyelerinde.
VAKIF YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)