E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST100 endeksi kapanış ve gün içi rekorunu bir kez daha kırdı---

BİST100 endeksi kapanış ve gün içi rekorunu bir kez daha kırdı

BİST100 endeksi kapanış ve gün içi rekorunu bir kez daha kırdı
10 Aralık 2021 - 08:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 19.696 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 196 kişi olduğu açıklandı.
• Moody's: TL’nin zayıflığı dolarizasyonu artırdı ancak bankacılık sistemine olan güven güçlü kalmaya devam ediyor.
• Moody’s, Türkiye’de sürekli bir şekilde devam eden yüksek enflasyonun, 2022’de büyüme ivmesini önemli ölçüde yavaşlatacağını açıkladı.
• Slovakya'da, Kovid-19 aşısı yaptıran 60 yaş üstü kişilere 300 euroya kadar maddi destek sağlanacak.
• ABD Başkanı Joe Biden bugün açıklanacak olan Kasım ayı enflasyon verisinin, enerji dahil olmak üzere bazı fiyatlardaki son düşüşleri yansıtmayacağını bildirdi.
• Pfizer'ın CEO'su Bourla, Pfizer/BionTech aşısının 4. dozunu Omikron varyantı nedeniyle erkene almayı değerlendirdiklerini söyledi.
• ABD Senatosu borçlanma tavanının artırılabilmesinin yolunu açan yasa tasarısına onay verdi .
• Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati: 2022 yılı için asgari ücrette herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz.
• Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: (Kanal İstanbul): İmar planını kesinleştirdiğimiz alanlarda, imar uygulaması işlemi de aynı planlama sürecinde olduğu gibi hassasiyetle yürütülmekte olup tapu tescil işlemleri en kısa sürede tamamlanacaktır.
• Beyaz Saray: Eğer İran ile müzakereler başarısız olursa başka tedbirler alırız .
• ABD Ticaret Bakanı Raimondo, Biden yönetiminin şirketlere Pekin Olimpiyatları sponsorluklarını bırakmaları için baskı yapmayacağını bildirdi.
• ABD'de temyiz mahkemesi, Trump'ın Kongre baskını kayıtlarının açıklanmasına karar verdi.
• Japonya'da üretici fiyatları 1981'den bu yana görülen en yüksek artışı yaşadı .

Ne Olacak?

• Yurtiçinde TCMB Piyasa Katılımları Anketi yayımlanacakken, İşsizlik Oranı açıklanacak.
• İngiltere’de GSYH, Almanya ve ABD’de TÜFE verileri ön planda olacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Çin'de üretici fiyatlarında hızlı yükseliş Kasım ayında yavaşladı. Çin'de hükümetin hızla artan emtia fiyatlarına karşı aldığı tedbirler ve enerji arzındaki sıkıntıların hafiflemesi, Kasım ayında üretici fiyatlarındaki yükselişe hız kestirdi. Asya Piyasaları geçtiğimiz günü pozitif eğilimde geçirdi. Coronavirüste yeni varyant kaynaklı omicroni endişeler bu hafta biraz daha sakinledi. Aşı şirketleri tarafından açıklanan ilk laboratuvar sonuçlarına göre 3 doz BioNTech aşısının Omicron varyantına karşı koruma sağlaması ve aşıların yeni varyanta karşı etkinliğinin olduğu haberliyle risk iştahı yüksek seyrediyor.

Yurtiçi tarafta ise rekor üstüne rekor kırılmaya devam ediyor. 3. Çeyrek bilançoları döneminden bu yana yükseliş trendi devam eden BİST100 endeksinde yabancı ilgisinin artması sonrasında dün 2.053 seviyesi test edildi. Katar ve BAE ile yapılan anlaşmalar ile birlikte yurt içine yakın vadede döviz girişi yapılacağı beklentisi ve TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun yabancı yatırımcılarla yaptığı toplantıda Aralık ayı için faiz indiriminin olmayabileceğine yönelik beklenti oluşması sonrasında BİST100 endeksi kapanış ve gün içi rekorunu bir kez daha kırdı.

Yabancı yatırımcılar geçen hafta 160 milyon dolarlık hisse, 12 milyon dolarlık DİBS sattı. TCMB açıkladığı verilere göre 3 Aralık haftasında döviz mevduatları 1,1 milyar dolarlık düşüşle 230,9 milyar dolar oldu. Gerilemeye rağmen kur etkisiyle yurtiçi yerleşiklerin bankadaki mevduatları içinde döviz mevduatlarının payı rekor seviyeye yükseldi.

Fitch, yayımladığı bir araştırma raporunda TCMB’nin daha fazla faiz indirmesinin ya da alışılmadık önlemler almasının makroekonomik istikrar için risk yarattığını söyledi. 2023 seçimlerine giderken Türkiye’yi takip edeceklerini belirten kurum, seçimlerin politika yapımını ve siyasi ortamı nasıl etkileyeceğini gözlemleyeceklerini söyledi. Gözler 16 Aralık’ta gerçekleşecek TCMB PPK’ya çevrildi.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Perşembe günü 2.197 - 2.267 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.220 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 1.407 artarak 671.515 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.121 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 2.250’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.300 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.170 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.235 ve 2.250 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.185 ve 2.170 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)