E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBIST Özel Pazar'da 3 yeni yatırım---

BIST Özel Pazar'da 3 yeni yatırım

BIST Özel Pazar'da 3 yeni yatırım
20 Şubat 2016 - 07:37 borsagundem.com

BIST'in girişimcileri melek yatırımcıyla buluşturduğu platformu Özel Pazar'da 3 şirket 6 milyon dolarlık anlaşmaya imza attı

Son yılların en popüler finans modellerinden 'melek yatırımcılık' üniversitelerde ders konusu olacak başarı hikâyelerine imza atıyor. Türkiye'de de bu örnekleri artırmak üzere harekete geçen Borsa İstanbul (BIST), yaklaşık iki yıl önce kurduğu Özel Pazar uygulamasının meyvelerini toplamaya başladı. 350 lisanslı melek yatırımcıdan önemli bir kısmının yeni girişimcilerle bir araya geldiği Özel Pazar Platformu, aynı zamanda dünyada da bir ilk. Hızla büyüyen girişimcilik ekosisteminde daha fazla melek yatırımcıya ihtiyaç olduğunu söyleyen BIST Genel Müdürü Tuncay Dinç, bu yapının güçlenmesi için desteklerini sürdüreceklerini ifade etti. 

38 ÖZEL GÖRÜŞME YAPILDI 

Sabah'ın haberine göre, Dinç'in verdiği bilgilere göre Özel Pazar'da şu ana kadar yatırımcı ve girişimciler arasında 500 temas gerçekleşti. Bunların 38'i karşılıklı gizlilik anlaşmaları ve görüşmeyle devam etti. Dinç, "Şu anda tamamlanan üç yatırım var. İkisi üye melek yatırımcılar tarafından yapıldı. Biri de Türkiye'ye ilk defa gelen yabancı bir girişim sermaye fonu. Bu fon üyemiz olan bir e-ticaret şirketine 5.5 milyon dolalık kaynak aktardı. 3 şirkete 6 milyon dolarlık sermaye sağlandı" diye konuştu. 

YENİ GİRİŞİMCİYE ÜYELİK BEDAVA

Gelecek hafta gerçekleşecek Dünya Melek Yatırım Forumu'nun sponsorları arasında yer alan BIST, sertifikalı melek yatırımcı eğitimleri düzenliyor. BIST Özel Pazar Platformu'nda Kasım 2014'ten bu yana önemli bir hareketlilik yaşandığını vurgulayan Dinç, "Özel Pazar'dan kısa vadede gelir beklemiyoruz. Yeni girişimcilerden üyelik ücreti almıyoruz. Hayalimiz yatırım yapılan şirketleri gelecekte halka açmak" diye konuştu. 

TEKNOLOJİ AĞIRLIKTA

Özel Pazar'da hemen her sektörden iş fikri var ancak yüzde 50'sini yazılım, telekomünikasyon ve e-ticaret oluşturuyor. Tuncay Dinç, "103 yeni girişim şirketi 25 bin ila 8 milyon dolar arasında fon arıyor. Büyük yatırımcılara hitap eden 65 yükselen girişim şirketi ise 1 milyon ila 25 milyon dolarlık kaynak arayışında" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)