E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST bankacılık endeksiyle yükselişte---

BİST bankacılık endeksiyle yükselişte

BİST bankacılık endeksiyle yükselişte
15 Eylül 2015 - 16:59 borsagundem.com

Borsa İstanbul'daki yüzde 2'lik yükseliş bankacılık endeksiyle birlikte geldi

Borsa İstanbul günü yükselişle sürdürüyor. Uzun süredir dar bantta düşüş eğiliminde olan Borsa İstanbul yükselişe geçti ve yüzde 2'lik prime ulaştı.

Destek Menkul Araştırma Uzmanı Adnan Çekcen piyasadaki hareketi yorumladı.

İşte o yükselişin nedenleri:

BİST100
TL varlıkları, kendi grubunda (gelişen ülke piyasaları) son dönemin en çok satış gören ürünleriydi. İç piyasadaki belirsizlik ve artan terör olayları FED riski yanında içerde olumsuz fiyatladığımız önemli gelişmelerdi. Kurun her yeni güne rekorla başlaması ve dolarda düşüşlerin sınırlı olmasından dolayı endeksi yukarı taşıyacak fazla bir hikaye yokken Bist100, bankacılık endeksinin öncülüğünde önemli seviyelere kadar geriledi. Aslında küresel piyasalarda alımlar gördüğümüz dönemlerde dahi BİST100’de yükselişlerin sınırlı kaldığını gördük. Bugün ajanslara düşen ateşkes haberleri ile dolar tarafında sert bir gerilemeye sebep oldu. Zaten uzun bir süredir zayıf olan TL varlıklarına gelen alımlar bu haberler ile hız kazandı ve kur 3.0670’den 3.02’lere kadar geriledi. Bankaların öncülüğünde uzun süredir zayıf seyrini sürdüren endeks bugün ise yine bankaların öncülüğünde (bankacılık endeksi : +% 3.32) bu haberlere bağlı olarak yükseldi. Hem ateşkes haberleri, hem kurdaki ciddi gevşeme endeksi destekledi. Ayrıca grafikte de görüldüğü üzere 70bin-71bin oldukça güçlü bir destek bölgesi. Bu seviyelerin altında çok fazla bir fiyatlanma beklenmezken tepki alımlarının da bahsedilen haberlere bağlı olarak bu bölgelerden gelmesi oldukça normal karşılanabilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • varol15 Eylül 2015 18:05

    Oblik Trend çIZGILARI saglIksIzdIr ! Fiyatlar bu seviyeyi 3cü kere deniyor, dikkat edicek olursanIz son zirve bir öncekini asamamIs ! ilerki tarihleredeki sartlara göre yani FED, seçimler, derecelendirme kurumlarI, jeopolitik risklerden dolayI muhtemel bir çöküs olabilecegini unutmayIn! Yatay destek / dirençlere bakmalIsInIz !