E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST-100 için satış önerisi---

BİST-100 için satış önerisi

BİST-100 için satış önerisi
18 Nisan 2016 - 11:58 borsagundem.com

İş Yatırım, bu hafta piyasalarda yaşanacak önemli gelişmeleri 'Haftaya Bakış' raporunda değerlendirdi.

Bu hafta gündemin en önemli maddesi Çarşamba günü yapılacak yeni Merkez Bankası Başkanı liderliğindeki ilk PPK toplantısı.

Beklentiler 50 baz puanda yoğunlaşıyor, 75 baz puanın üzerini bekleyen yok

Piyasa beklentileri faiz bandının üst kısmında 50 baz puanlık bir indirime işaret ediyor. 1 ay sonrası için 1 yıllık swap faizleri ise yaklaşık 60 baz puanlık bir indirimi fiyatlıyor. Ancak daha büyük bir hamle gelişmekte olan ülkelere yönelik risk iştahının bozulması durumunda Türk lirasını savunmasız bırakacağından olumsuz algılanacaktır. Bu sabah Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut koridorun üst bandının 50-75 baz puan daraltılabileceğini düşündüğünü söyledi. Dolayısıyla, 75 baz puan üzerinde bir indirim beklenmiyor, olursa piyasalar için sürpriz olacak. Reuters’ın anketine göre 21 katılımcıdan 17’si 50 baz puan indirim beklerken 1 tanesi 75 baz puan 3 tanesi de 25 baz puan indirim bekliyor.

Gelişmekte olan ülke hisse senedi ve bonolarına girişler devam ediyor 

Bloomberg’de bu hafta sonu yer alan habere göre ABD’de işlem gören gelişmekte olan ülke hisse senedi ve bono ETF’l erine Nisan başından ayın 15’ine kadar 1 milyar dolar giriş oldu. Böylece yıl başından bu yana toplam giriş 4.5 milyar dolara ulaştı. Öte yandan gelişmekte olan ülke ETF’ lerinde kısa pozisyonlar Şubat ayında toplamın %15’inden toplamın %2.2’sine geriledi. Bu veri bir yandan iyimserliğe işaret ederken, risk algısının dönmesi durumunda aşağı hareketin sert olacağına da işaret ediyor. Bizim de paylaştığımız bir görüş rallinin devam etmesi için gelişmekte olan ülkelere ekonomilere ait verilerde özellikle büyüme de iyileşme olması gerektiği.

Perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası toplantısında değişiklik beklenmiyor

Avrupa Merkez Bankası’nın bu haftaki toplantısında bir değişiklik yapması beklenmiyor. Piyasaların merak ettiği konu Başkan Draghi’nin yapacağı konuşmada avronun değer kazanmasının Avrupa’nın büyümesine verdiği zarar konusunda ne diyeceği. Biz avrodaki yükselişin dolara geçmek için fırsat olduğu görüşümüzü koruyoruz.

BIST’de mevcut seviyelerden satış önermeye devam ediyoruz

Takip listemizde bir çok şirket hedef değerlerine yakın veya üzerinde işlem görüyor. Dolayısıyla, BIST’de sınırlı bir artış potansiyeli öngörüyoruz. Bu hafta Merkez Bankası’ndan beklentileri aşmayan bir indirim kararı çıkması ve gelişmekte olan ülkelere ilişkin risk algısında bir bozulma olmaması durumunda, TL varlıklarda yukarı yönlü hareketin devam edebileceğini düşünüyoruz. Bu tür yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılması gerektiğini düşünüyoruz.

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)