E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST 100 haftaya primli başlayabilir---

BİST 100 haftaya primli başlayabilir

BİST 100 haftaya primli başlayabilir
29 Aralık 2014 - 08:55 borsagundem.com

Yeni haftaya başlarken ABD’den devralınan olumlu hava ve Çin Merkez Bankası’ndan devam eden beklentiler ile Asya’nın genelinde bir iyimserlik hakim

''BUGÜN GÖZLER YUNANİSTAN’DA..
Geçtiğimiz haftanın son işlem gününe %0,14 primle 84.940 puandan başlayan BIST100 endeksi ilk seansı 85 bin seviyesi üzerinde tamamlarken ikinci seansta bu seviye üzerinde kalamadı ve günü 84.947 puandan açılışa yakın seviyelerden tamamladı, dar bantta hareket sürerken hacim de 1,3 milyar TL ile sınırlı kaldı.

Yeni haftaya başlarken ABD’den devralınan olumlu hava ve Çin Merkez Bankası’ndan devam eden beklentiler ile Asya’nın genelinde bir iyimserlik hakim. Ancak Sierra Leone’den dönen bir kişinin ebola olabileceği spekülasyonları ile Japonya’da bir negatif ayrışma söz konusu. ABD vadeliler %0,1 civarı primli. DolarTL ise 2,3180’lerde..

Bu ortamda BIST100 güne hafif primli başlayabilir. 84,500 ve 83,500 hala ilk desteklerken yükseliş denemelerinde ise geçen hafta aşılamayan 85,500 seviyesi ilk izleyeceğimiz direnç olacak, üzerinde ise 86,200 takip edilebilir.

Noel tatili nedeniyle haftanın son 2 işlem gününde yurt içi piyasalarda da oldukça düşük işlem hacmi ve dar hareket bantları izlenirken, gelişen piyasaların genelinde de Rus rublesinin değer kazançları ve Çin’den teşvik beklentileri ile iyimser bir hava hakimdi ve haftalık %1 civarı değer kazancı elde edildi. Cuma günü tatilden dönen ABD de haftayı rekorla tamamladı, küresel piyasalarda iyimser bir hafta yaşandı denebilir..

TÜFE, sanayi üretimi ve perakende satışlar gibi önemli ekonomik canlılık sinyali olan verilerin gösterdiği üzere Nisan’daki satış vergisinden kayda değer darbe yiyen Japon ekonomisinde 29 milyar dolarlık teşvik paketi devreye alınırken Çin’den de beklentiler güncel kalmaya devam ediyor. Bazı mevduatlara zorunlu karşılığın geçici olarak kaldırılması haberleri ile yeniden canlanan spekülasyonların ilerleyen günlerde de Çin’de açıklanacak verilerin kötü gelmesi halinde devamı görülebilir ki bu da EM’leri destekleyebilir..

2014 yılının son haftasına başlarken bu haftanın ajandasına bakıldığında; bugünün en önemli gündemi; Yunanistan olacaktır görüşündeyiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 3. ve son tur oylama yapılacak, C. Başkanı yine seçilemediği taktirde parlamentonun feshedilerek 10 gün içerisinde erken seçim çağrısı yapılması gerekiyor, seçim için olası tarihlerin ise; 25 Ocak veya 1 Şubat 2015 olabileceği konuşuluyordu. Yunanistan’ın yanı sıra, Draghi ve ECB’nin önündeki en yakın ve kayda değer zorluklardan olan bu riskli durum nedeniyle piyasalarda hareketliliğin artması söz konusu olabilir, geçen hafta Noel tatili ile bir süreliğine unutulan bu konunun yakından izlenmesini bekliyoruz.

Salı günü Türkiye ve ABD’de tüketici güveni ve Çarşamba günü de yurt içinde dış ticaret dengesi ile TCMB PPK tutanakları ile 2014 yılını bitiriyor olacağız. Perşembe günü neredeyse tüm küresel piyasalar kapalı olacak, haftanın son işlem gününde ise Çin, Türkiye, Euro Bölgesi ve ABD’den PMI rakamları takip edilecek.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)