E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBIST-100' de teknik görünüm zayıflama kaydetti---

BIST-100' de teknik görünüm zayıflama kaydetti

BIST-100' de teknik görünüm zayıflama kaydetti
07 Şubat 2022 - 09:14 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Merkez bankalarına ilişkin sıkılaşma beklentileri ve sözlü yönlendirmeler küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Geçen hafta ECB Başkanı Lagarde’ın açıklamaları sonrasında risk iştahı zayıflama kaydederken, aynı zamanda jeopolitik endişeler de gündemdeki yerini koruyor. Ekonomik veri akışı yönünden görece sakin seyredecek yeni haftada açıklanacak finansal sonuçlar hisse ve sektörel bazlı ayrışmalara neden olabilir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 12:30 Euro Bölgesi – Sentix Yatırımcı Güveni Önem: Orta
• 18:45 ECB Başkanı Lagarde Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Lagarde’ın enflasyon konusundaki açıklamaları merkez bankalarına yönelik sıkılaşma endişelerini yeniden gündeme taşırken, geçen haftanın ikinci yarısında küresel hisse piyasalarında yeniden satış
baskısı artış kaydetti. BIST-100 Endeksi yurt dışındaki zayıflamanın etkisiyle cuma gününü %0,72’lik düşüşle 1.943,81 puandan tamamladı. ABD borsaları akşam saatlerinde etkili olan alımlarla günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah yatay bir seyir kaydediyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 13,54 – 13,55 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 13,56’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Toparlanma çabasının tepki mahiyetinde kaldığı ve teknik görünümün zayıflama kaydettiği BIST-100 Endeksi haftalık kapanış destek olarak izlediğimiz 1.965 seviyesi altında gerçekleşti. Endekste kısa vadede 1.930 seviyesini takip ederken, devamında 1.880 ve 1.830 seviyeleri takip edilecektir. Özellikle 1.880 seviyesi altındaki kapanışlarda satış baskısının artış kaydettiği görülebilir. Toparlanma çabasının yeniden etkili olması durumunda ise 1.965 – 1985 ve 2.000 seviyesi kısa vadeli ilk direnç noktalarıdır. Bu seviyeler üzerinde ise geçen hafta test edilen 2.030 seviyesi önem kazanacaktır. 2.030 civarı geçilemediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşılması gerektiğini ve bu seviye altında kalındığı müddetçe yükselişlerin tepki mahiyetinde kalabileceğini değerlendiriyoruz.

Petrol fiyatlarında yukarı hareket devam ediyor

 

Yeni haftada piyasalar yön arayışında

 

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)